Tiental Borger in extremis langs Vitesse’63

borgerBorger heeft afgelopen zaterdag de drie punten in eigen huis weten te houden. In een spannende wedstrijd scoorde het diep in blessuretijd de winnende treffer. Op dat moment stond Borger al een half uur lang met tien man op het veld. Borger weigerde echter voor een punt te tekenen en ging met tien man nog vol voor de winst. De beloning hiervoor volgde in de blessuretijd waardoor Borger uiteindelijk als winnaar van het veld afstapte.

Na een week rust en wat teamactiviteiten werd deze zaterdag de competitie weer hervat. In deze speelronde moest Borger het thuis opnemen tegen Vitesse ’63. Een ploeg die tot nu toe twee punten minder vergaarde dan Borger. In de afgelopen weken is er aardig wat zand over de grasmat gestrooid en dat heeft er helaas toe geleid dat het hoofdveld kwalitatief een stuk achteruit is gegaan. Het waren dan ook redelijke zware omstandigheden voor beide elftallen.

Houtwerk geteisterd
Vanaf het beginsignaal was het gelijk duidelijk dat de bezoekers het veld compact wilde houden en veelal gokten op de counter. Snel de lange bal naar voren en dan hopen op individuele bevliegingen van de voorwaartsen. Borger had dan ook meer balbezit en voetbalde ook beter dan de bezoekers, die wel in een van de eerste minuten een aardige kans kregen. Doelman Stefan Viel was echter alert en maakte de poging onschadelijk. Borger nam meer en meer het initiatief in handen en creëerde zich ook een aantal goede kansen. Het mocht zich dan ook zelf verwijten dat het de score niet opende. Zo was het Diederik Oosterwijk die als eerste de 1-0 op het scorebord had kunnen zetten, maar hij trof de paal. Het was niet de enige keer dat het houtwerk werd geteisterd, want ook Mark Meinema zag zijn schot op de lat belanden. Borger kreeg zo een aantal goede kansen om te scoren, maar vuurde pas raak in de 35e minuut. Na goed voorbereidend werk van Tim Scheltinga kwam Oosterwijk in een kansrijke scoringspositie. Beheerst schoot de aanvaller de bal buiten het bereik van de doelman van Vitesse. De 1-0 was tevens de ruststand al had Borger de wedstrijd in deze helft al kunnen beslissen.

Natrappende beweging
Het was dan ook zaak om na de pauze het spel voort te zetten van de eerste helft, waarbij Borger de wedstrijd onder controle had. Het liep echter plotseling heel anders. Door een miscommunicatie tussen Lars Herink en doelman Viel kon Vitesse optimaal profiteren en kwamen de bezoekers in de 55e minuut uit het niets op 1-1. Niet veel later was Erik Joling dichtbij de 2-1, maar wederom bleek het aluminium een sta-in-de-weg. Borger was het daarna wel even kwijt en het leed leek erger te worden toen Borger een half uur voor tijd met een man minder op het veld kwam te staan. Martijn Ulenreef kreeg de rode prent voorgeschoteld na een natrappende beweging. Ondanks dat Borger een mannetje minder op het veld had staan gooide het er een schepje er boven op. Het ging ook niet inzakken, maar bleef vol op de winst spelen. Dat bracht ook risico’s met zich mee omdat het veel ruimte liet voor Vitesse, maar die deden daar vrij weinig mee. De thuisploeg was met tien man de betere ploeg en Oosterwijk had zijn tweede van de middag op de schoen. Uit een voorzet van Ronald Bulthuis kreeg hij een vrije schietkans, maar deze zeilde voorlangs en werd ook nog nipt gemist door Meinema.

Schitterende wijze
Beide elftallen bleven vol voor de winst gaan, waardoor het lang spannend bleef. Het leek uiteindelijk op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd was het toch Borger dat de winnende wist te produceren. Invaller Bulthuis werd de matchwinnaar nadat hij zijn directe tegenstander uitspeelde en de doelman vervolgens op schitterende wijze kansloos liet. Zo waren de druiven zuur voor Vitesse en was er grote vreugde in het kamp van Borger. De overwinning zorgde ervoor dat Borger een plekje steeg op de ranglijst en het momenteel op een vijfde plaats staat. Volgende week komt medepromovendus Elim op bezoek, dat ook goed presteert en op een derde plaats staat.