Dichte mist spelbreker bij Hoogeveen – Nieuw Buinen

Nieuw BuinenNieuw Buinen ging afgelopen zondag op bezoek  bij Hoogeveen, dat net als de gasten in de onderste regionen van 1F bivakkeert. Na een flitsende start, Mark Schreuder scoorde binnen de minuut, was de stand bij rust 2-1. Met deze stand werd er in de 72e minuut ook afgefloten door scheidsrechter Aalberts, omdat de dichte mist het lastig maakte het gehele veld nog te overzien.

Van de lijn
Zoals gezegd begon Nieuw Buinen uitstekend aan het belangrijke duel tegen haar naaste concurrent. Binnen de minuut zette Mark Schreuder zijn ploeg op 0-1, nadat hij ongehinderd kon doorlopen op keeper Benjamins en het goed afmaakte. Dik tien minuten later had diezelfde Schreuder de 2-0 voor het inkoppen, ware het niet dat zijn inzet nog van de lijn kon worden gekeerd door Vreeling. De gewaarschuwde thuisploeg trok hierna het spel naar zich toe, combineerde goed en snel en Nieuw Buinen had het lastig. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht, welke gemaakt werd door Vreeling, na een goede één-twee met Hartman. Ook daarna was Hoogeveen de betere ploeg, maar moest men oppassen voor de counters van Nieuw Buinen. Eén daarvan kon nog net onschadelijk gemaakt worden door Benjamins, die Robert Tieks gevaarlijk voor zich op zag duiken. Vlak voor het rustsignaal kwam Hoogeveen op 2-1. Het was Huizing die na een goede aanval de bal binnen knalde.

Brandon Meems (oranje) in duel met Daniël Manning (Foto; vvhoogeveen.nl)

Geen optie
Na de rust was de wedstrijd iets meer in evenwicht en liet ook Nieuw Buinen zich af en toe gelden. Goede kansen leverde dit echter niet direct op. Hoogeveen kreeg wel een tweetal goede kansen via Duarte, maar hij werd eerst gestuit door keeper Smit en later door Gerry Snip, die daarvoor geel ontving. In de loop van de tweede helft trok de mist steeds verder dicht en hoewel het zicht nog redelijk te noemen was, ging scheidsrechter Aalberts wel in overleg met zijn assistenten. Voor hen was de mist dusdanig dat doorspelen geen optie meer was, waarna de leidsman besloot de wedstrijd te staken. Het restant van dik 20 minuten zal later dit seizoen ingehaald gaan worden.