Gasselternijveen onderuit tegen koploper WEO

GasselternijveenGasselternijveen bleek zondagmiddag in eigen huis niet opgewassen tegen koploper WEO uit Woldendorp. De Groningers versloegen Nieveen met 4-0 en daarmee legden zij ook beslag op de eerste periodetitel. Dit op basis van het doelsaldo (+1 red.), want het puntenaantal is nog steeds gelijk aan dat van mede-koploper Wedde.

Persoonlijke fout
Met niet al te veel zicht werd er zondagmiddag begonnen aan de wedstrijd GNV  – WEO. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd en er werd van beide kanten behoorlijk gevoetbald. Het was alleen wachten op de openingstreffer die bijna kwam van middenvelder Jörgen Nieboer die een afgeslagen bal vanuit een corner op de borst aannam en direct uithaalde om zo bijna de keeper van WEO te verrassen met een lob. Helaas voor Nieveen was WEO keeper dusdanig lang dat hij de bal kon pakken. Na ongeveer een half uur spelen was het WEO dat wist te scoren. Niet door een goed uitgespeelde aanval, maar door een persoonlijke fout in de defensie van Nieveen. Pieter Hospers had de bal simpel moeten aannemen, maar de bal schoot ongelukkig onder zijn voeten door, waardoor de snelle rechtsbuiten van WEO alleen af kon op keeper Bies. 0-1.

Hoofdwond
Na de 0-1 veranderde het spelbeeld enigszins. Nieveen verloor haar grip op de wedstrijd en door wederom een fout in de normaal gesproken sterke defensie kwam WEO op 0-2. Door balverlies van de ervaren Edward Macdonald werd de bal diep gespeeld door WEO. Keeper Bies kwam twijfelend te ver uit z’n doel, waardoor de bal na een strakke voorzet eenvoudig bij de tweede paal ingetikt kon worden. Vlak voor rust werd de wedstrijd nog even gestaakt door een botsing van keeper Rolf Bies met Rick Bokhorst, waarbij keeper Bies het veld moest verlaten met een hoofdwond. De ongelukkige botsing zorgde er voor dat Bies zijn gehele wenkbrauw open had liggen en hij moest zelfs met een ambulance naar het ziekenhuis.

Forceren
Na een langere rust dan normaal kon er toch begonnen worden aan de tweede helft. Trainer Deuring was wel genoodzaakt om veldspeler Frank Pals op doel te zetten. Desondanks was het geloof om de wedstrijd nog naar eigen hand te zetten niet verloren bij Nieveen. Men bleef proberen te voetballen, maar bleek toch wat ongelukkig in de passing en aannames. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft was het WEO dat na een rush vanaf de linkerkant de bal achter Frank Pals wist te krijgen: 0-3. Gasselternijveen probeerde nog te forceren met de lange bal, maar dit mocht niet meer baten. Vlak voor tijd kreeg WEO nog een penalty, waarmee ze de 0-4 binnen schoten en de periodetitel een feit was.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Knotsgekke slotfase kost Mussel twee punten

Na de drie punten van vorige week tegen Meedhuizen ging Mussel op jacht naar de ...

Musselkanaal vergeet zichzelf te belonen tegen koploper WKE ’16

Er had meer ingezeten voor Musselkanaal, dat een hele zure nederlaag leed tegen koploper ...

SJS slaat Glimmen van zich af

SJS heeft zich na een ruime overwinning op derdeklasser Glimmen als enige Kanaalstreek-club uit ...