GKC in doelpuntrijk duel langs Roswinkel

gkcHet was zondagmiddag erop of eronder voor GKC. Bij verlies zou men de subtop uit het zicht verliezen en kon er gesproken worden van een kleine crisis. Gelukkig voor de geel-zwarten kwam het niet zover en werd een collectief verdiende overwinning geboekt in en tegen Roswinkel. Het doelpuntrijke duel eindigde in 4-5 voor de bezoekers, die nu op een achtste plaats staan.

Rebound
GKC begon sterk deze middag en wist al snel wat mogelijkheden te ontwikkelen. Deze resulteerden echter niet in een doelpunt en na tien minuten was het aan de andere kant wel raak. Waar GKC eigenlijk een vrije trap had moeten hebben, was het Roswinkel dat scoorde uit een corner. De bezoekers waren echter wel sterker in deze fase en al snel maakten zij ook al gelijk. Willy Kral legde de bal goed terug op Harmen Pepping die vanaf 11-meter raak schoot. Hierna volgden nog enkele kansen voor GKC, waarvan de grootste was voor Robert Mensinga. Oog-in-oog met de keeper kwam hij echter niet tot scoren. Dit overkwam na 25 minuten ook Danny Kolp, maar in de rebound was Bjorn Schuiling wel trefzeker: 1-2. In de fase daarna had GKC de genadeklap uit moeten delen, maar was het Roswinkel dat na een fout van de keeper op gelijke hoogte kwam. Zo hield men de thuisploeg in leven, waar dit eigenlijk niet nodig was gezien de vele gemiste kansen.

Rake kopbal
Vijf minuten na de rust kwam GKC wederom op voorsprong. Deze keer was het de sterk spelende Gert Sterken die de 2-3 tegen de touwen schoot. Tien minuten later werd de marge door Mensinga met een rake kopbal op twee gezet en leek er voor de ploeg van trainer Elling geen vuiltje aan de lucht. Vlak daarna had hij zelfs de 5-2 op de schoen, maar dit keer raakte hij de paal. Roswinkel hield hierdoor nog steeds uitzicht op, in ieder geval, een gelijkspel, en met twee schoten op de paal was GKC gewaarschuwd.

Regie kwijt
Scheidsrechter van Dam was in deze fase behoorlijk de regie kwijt en floot zeker niet in het voordeel van de gasten. Zij kwamen dan ook niet onder de druk van Roswinkel uit en een kwartier voor tijd maakten zij uit een voorzet de 3-4. Zo werd het in de slotfase nog billenknijpen voor de Gasselters, maar was daar Richard Wiering die, zoals vaker dit seizoen, zijn waarde bewees voor zijn ploeg. Met zijn sterke linkerbeen maakte hij uit een vrije trap de 3-5. Dit zou de genadeklap voor Roswinkel moeten zijn, maar drie minuten later maakten zij ook alweer de aansluitingstreffer. Gelukkig voor GKC floot scheidsrechter van Dam vijf minuten voor het einde af en gingen de drie zwaarbevochten punten mee in de tas richting Gasselte.