Alteveer verslaat ook Bellingwolde

alteveerVandaag stond voor Alteveer de uitwedstrijd tegen Bellingwolde op het programma. Alteveer moest aantreden met een aantal spelers die niet geheel okselfris waren. Toch wist Alteveer weer drie punten bij te schrijven door met 1-3 te winnen. Op voorhand was trainer René Nijgh niet gerust op een goed resultaat. Alteveer kampte namelijk met een drietal spelers die niet geheel fit waren. Van het drietal Schenkel, Meems en Altunay bleef echter alleen laatstgenoemde de gehele wedstrijd aan de kant. Meems en Schenkel wisten, verdoofd met pijnstillers, de negentig minuten vol te maken.

Brilstand
Alteveer begon uitstekend in Bellingwolde. De bal ging snel rond en de opbouw van achteruit zag er goed verzorgd uit. Echter, al snel zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. De wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen speelden slordig en konden nauwelijks kansen creëren. Toch was Alteveer dichtbij de 0-1. Roy de Wijk anticipeerde uitstekend op een dieptepass, maar de topscorer faalde oog in oog met de keeper. Alteveer was voor de thee nog twee keer dreigend, terwijl Bellingwolde slechts een klein beetje gevaar wist te stichten met twee afstandsschoten van Dennis Klooster. De rust werd dan ook bereikt met een brilstand.

Kiezelhard
Na de thee startte Alteveer furieus. Na één minuut ontving Roy de Wijk aan de linkerkant van het veld de bal. De Wijk dribbelde naar binnen en haalde hard uit, waarna de bal onhoudbaar in de bovenhoek verdween. Na de 0-1 veranderde het spelbeeld nauwelijks. Beide ploegen bleven slordig spelen en Alteveer kwam niet in de problemen. Toen een kwartier voor tijd Erik Broesder de 0-2 liet aantekenen, leek de wedstrijd gespeeld. Bellingwolde ging voor haar laatste kans en pompte alle ballen naar voren. Vier minuten voor tijd leverde dit de aansluitingstreffer op. Sander Klinkhamer wilde de bal wegwerken, maar trapte mis. Een middenvelder van Bellingwolde joeg vervolgens de bal van ruim twintig meter kiezelhard in de bovenhoek.

Fantastische redding
Dit was voor Bellingwolde het teken om nog eens extra gas te geven. Bijna leverde dit vlak voor tijd de gelijkmaker op. Doelman Bart Heikens behoedde zijn ploeg met een fantastische redding voor de gelijkmaker. In de slotminuut wist Alteveer zelfs nog de marge weer naar twee te vergroten. Damien Sedda rondde een snelle counter perfect af. Alteveer staat door deze overwinning nu 4 punten los van nummer twee HFC’15 en kan dus ontspannen toeleven naar de wedstrijd van volgende week. Dan komt Engelbert op bezoek in Alteveer.