Pekelder Boys verlost van uitcomplex

pekelder-boys1Het laag geklasseerde Pekelder Boys ging op bezoek bij middenmoter Haren. Voor Pekelder boys werd het tijd om een eerste uitwedstrijd om te zetten in winst en Haren moest winnen om bovenin mee te blijven doen. Uiteindelijk trokken de Pekelders terecht aan het langste eind gingen de drie punten mee naar Boven Pekela.

Vlotte aanval
Met de snelle Ivanildo Eind terug in de basis en de behendige Ricardo Vonk op de linksbuiten positie probeerde Pekelder Boys meer voetbal te creëren voorin en dit werd na vijf minuten spelen beloond met de 0-1. Een vlotte aanval via Eric Burema en Ricardo Vonk eindigde bij Martin Schreuder die niet nadacht en de bal blind vanaf de 16 hard en onhoudbaar achter de doelman van Haren schoot. Het vertrouwen groeide bij de rood-witte brigade en zij gingen op jacht naar meer. Een prachtige aanval over de linkerflank eindigde wederom bij Schreuder. Deze schoot vervolgens iets te gehaast waardoor de bal aan de verkeerde kant van de paal belanddee.

Spatte uiteen
Haren, dat beschikt over een voetballende ploeg, had moeite met het spel van de Pekelders en op het gladde veld moest het wachten op foutjes van de boys. Een overtreding op randje 16 betekende de eerste kans voor Haren. De vrije bal spatte echter uiteen op de kruising. Haren kreeg geloof in de gelijkmaker maar het was aan doelman Zuur te danken dat deze er niet kwam: op een kopbal van vijf meter had de doelman een knap antwoord. In de tegenstoot namen de Pekelders het geloof wat Haren kreeg weg. Want het was Ivanildo Eind die na een prachtige steekpass van Eric Burema de 0-2 tegen de touwen schoot. De ploeg leek hiermee na 40 minuten spelen op rozen te zitten wetende dat Haren in de tweede helft anders uit de kleedkamer zou komen.

Verbazing
Na rust moest Haren komen en ging Pekelder boys op zoek naar de 0-3 zodat de wedstrijd gespeeld was. Vooral via snelle counters was men levensgevaarlijk, met name via de snelle Eind. Een doelpunt van de gasten leek in de maak. Ricardo Vonk kon alleen richting doelmond maar werd gevloerd net buiten het strafschopgebied. Doorgebroken speler en een rode kaart zou je denken, maar de scheids gaf tot ieders verbazing niet eens geel. De hierop volgende vrije bal van Willem Lammerts viel op de lat.

Volledig kwijt
Niet veel later omspeelde Ivanildo Eind de doelman en legde de bal breed richting de vrijstaande Schreuder die de overwinning veilig kon stellen, echter werd de bal met de hand naast getikt door dezelfde verdediger. Weer gaf de scheids geen krimp. Want een strafschop en rood was wederom op z’n plaats geweest. De scheids gaf alleen een hoekschop. Waar de leidsman voor rust goed floot was hij het de tweede helft volledig kwijt, want aan de andere kant gaf hij Haren zomaar een penalty wegens een handsbal.Deze kwam echter tegen de schouder van Kor Schreuder. De strafschop bracht de stand op 1-2 en het werd zowaar weer een wedstrijd.

Kaartenregen
Het spelbeeld werd er niet beter op en de scheidsrechter had een groot aandeel in de kaartenregen die viel bij de bezoekers. Kleine overtredingen werden zomaar bestraft met gele kaarten terwijl deze sportieve wedstrijd hier niet eens een aanleiding toe gaf. Gelukkig hielden de Pekelders het hoofd koel en probeerde men gewoon te blijven voetballen, hetgeen nog een drietal grote kansen opleverde voor Martin Schreuder ( alleen voor de doelman net voorlangs) Patrick Koster (voorlangs) en Ivanildo Eind (zijnet). Aan de andere kant werd Haren nog een keer gevaarlijk maar maakte Zuur een kopbal van dichtbij wederom onschadelijk. Zo eindigde de wedstrijd in 1-2 en gingen de verdiende drie punten mee naar Boven Pekela.