Teleurstellende middag voor SJS

SJSVoorafgaande aan het duel wist SJS dat Veenhuizen één van de ploegen is waartegen punten gepakt moeten worden. Men zou dus mogen verwachten dat dit besef tot uiting zou komen in de wedstrijd. Hoe anders bleek de praktijk: vanaf het beginsignaal was Veenhuizen de bovenliggende partij en SJS liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Meteen raak
Evenals vorige week was de eerste de beste aanval van de tegenstander meteen raak. Ver op de helft van SJS werd de tweede bal opgepikt door Robert Elsinga, die Bram Schmidt wegstuurde. Schmidt leek de bal voorlangs te schieten, maar Albert Jan Moes zag er voldoende heil in en gleed het speeltuig achter doelman Marthyn van der Zande. Een domper voor SJS, dat hiermee Veenhuizen in de kaart speelde. De ploeg van trainer Marcel van Veenen beschikt over een snelle en fysiek sterke aanvalslinie, terwijl de verdedigend ingestelde spelers geen risico’s nemen en adequaat verdedigen. Het resulteerde in meer balbezit voor SJS, maar in de counter waren de gasten levensgevaarlijk. Dat de wedstrijd bij rust nog niet gespeeld was, was te danken aan doelman Van der Zande en een gebrek aan scherpte in de afronding bij Veenhuizen. Elsinga, Moes en Schmidt kregen alle drie uitstekende mogelijkheden, maar vonden telkens de SJS – goalie op hun pad. Daarnaast pakte Van der Zande een goed genomen vrije bal van Michiel Hoving. SJS had slechts één gevaarlijk moment waarbij zowel Jan Springer als Ronald Zuidema van het scoren werden gehouden.

Jan Springer was deze middag verantwoordelijk voor de 1-2 (Foto: Brigitte de Wijk)
Jan Springer was deze middag verantwoordelijk voor de 1-2 (Foto: Brigitte de Wijk)

Teleurstellende middag
Ook het feit dat SJS bij rust (onterecht) nog uitzicht had op een resultaat bood geen soelaas. De thuisploeg probeerde het wel, maar was niet opgewassen tegen uitgekookte spel van Veenhuizen. De tweede tegentreffer was eigenlijk illustratief voor het spel van de blauwhemden. Matig verdedigen bracht Elsinga in stelling op de rand van de zestien en een dergelijke kans is aan de spits wel besteed. De wedstrijd leek gespeeld, maar vanuit het niets kwam SJS enigszins terug. Een kwartier voor tijd had het een offensief op gang gebracht en zowaar werd de 1 – 2 op het scorebord gezet. Ronald Zuidema passeerde zijn tegenstander en zijn voorzet werd binnen geschoten door Jan Springer. Het bleek uiteindelijk niet genoeg en in de blessuretijd kreeg SJS nog een extra tegenvaller te verwerken. Na een opstootje trakteerde de, overigens goed leidende, scheidsrechter Kraan Kay Rijkens op een rode kaart. Ook de overige uitslagen vielen in het nadeel van SJS uit en zo kon worden gesproken van een uiterst teleurstellende middag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen houdt lang stand, maar gaat wel onderuit

Arend Scholtens weet weer wat verliezen is: de teruggekeerde trainer van Sellingen won de ...

Alteveer bijna in veilige haven

Vandaag heeft Alteveer in de thuiswedstrijd tegen Eext een belangrijke stap gezet richting klassebehoud. ...

Fotoverslag: Musselkanaal – SC Stadskanaal

Musselkanaal en SC Stadskanaal speelden een klassieke derby: veel strijd, weinig goed voetbal. SC ...