TEVV op karakter naar winst tegen Hoogeveen

TEVVTEVV heeft puur op inzet in Tweede Exloërmond drie belangrijke punten behaald tegen concurrent Hoogeveen. Beide ploegen stonden nagenoeg gelijk op de ranglijst en de winnaar van zondagmiddag zou aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst krijgen. Zoals aangegeven sleepten de Mondkers de drie punten uit het vuur, met Jan Jaap Wever als matchwinner.

Tegenslag incasseren
In de eerste minuten kreeg de ploeg van TEVV–coach Hans Kamphuis al een paar mogelijkheden, maar eerst was het Oguzhan Altun die te zacht in schoot en even later deed Ayhan Bas dat met het hoofd. De thuisploeg moest wel direct een tegenslag incasseren, want in de 11e minuut moest voorstopper Roan Poelstra al het veld verlaten na een hamstringblessure. Faizel Slagveer verving hem trouwens met verve. Sowieso is de verdediging van de Geel-Blauwen niet het slechtste onderdeel van de ploeg, want vorige week werd Germanicus weinig kansen gegund en nu was dit tegen de ploeg van Theo Metz/John Kikkert het geval. Ook op het middenveld moest Hans Kamphuis improviseren, want aanvoerder Eddie Schoenmaker moest met een blessure aan de kant blijven. De oplossing voor de trainer werd Joeri Westerhof, die als een “stofzuiger” heel wat Hoogeveen –aanvallen torpedeerde en Daniël Manning het leven voor de Hoogeveners lastig moest maken.

Faizel Slagveer (links) moest al vroeg invallen en deed dit met verve (Foto: www.vvhoogeveen.nl)
Faizel Slagveer (links) moest al vroeg invallen en deed dit met verve (Foto: www.vvhoogeveen.nl)

Onberispelijk raak
Het zat de Mondkers mee, dat al vroeg de voorsprong op het scorebord kwam. Jan Jaap Wever werd op de rand van de zestien onderuit gehaald en de vrije bal knalde Roy Feiken onberispelijk raak, 1-0. De ploeg uit Hoogeveen, die toch zeker als een van de favorieten wordt betiteld, werd wakker en begon hun bekende spelletje te spelen via de gevaarlijke Shakki Mohamed. Die kwam ook zeker een paar keer heel gevaarlijk door op rechts, maar tot een paar keer toe kon Maikel Kroeze erger voorkomen. Toch kon de gelijkmaker niet uitblijven, toen de genoemde nummer 14 van Hoogeveen, Mohamed, weer een actie maakte. Nu vond hij Daniël Manning wel en op diens schuiver was TEVV-goalie Wim Kok kansloos: 1-1. Net toen Hoogeveen door wilde drukken om het vertoonde veldspel met doelpunten het verschil te maken, viel de goal aan de andere kant. Jan Jaap Wever speelde zichzelf keurig vrij na een pass van Sander Marissen en prikte de bal in de goal, 2-1.

Geweldige inzet
Na de thee waren het niet de bezoekers die de boventoon voerden, maar was het weer TEVV dat de eerste kansen kreeg. Achtereenvolgens Sander Marissen, Oguzhan Altun en Jan Jaap Wever hadden de score op kunnen voeren maar Hoogeveen doelman Raimon Benjamins bleek evenals zijn collega aan de andere kant uit het goede hout gesneden. Hij redde alle drie keren bekwaam. Aan de andere kant moest Wim Kok handelend optreden bij een geweldige poeier van Daniël Manning en een inzet van Shakki Mohamed. Ook Lionel Huizing kopte voor Hoogeveen rakelings over. Maar zoals in het begin aangegeven bleef TEVV met een geweldige inzet overeind. Zelfs kwam er door het aandringen van Hoogeveen enkele fraaie mogelijkheden voor de thuisploeg. Nu waren het Ayhas Bas en Oguzhan Altun op doelman Benjamins strandden. In blessuretijd kreeg Daniël Manning nog een uitgelezen mogelijkheid door even buiten de zestien een vrije bal te mogen nemen, maar Wim Kok bleef de situatie meester. Zo bleven de Exloërmonders dankzij een geweldige dosis werklust op de been en kunnen ze weer drie punten bijschrijven aan hun totaal. De volgende week wordt de zware uitwedstrijd tegen WVV tegemoet gezien.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal wint in matige wedstrijd van Noordster

Stadskanaal maakt een goede kans om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde na ...

Nieuw Buinen na winst richting nacompetitie

Nieuw Buinen mocht afgelopen zondag haar topscorer Jeroen Buurke weer dankbaar zijn, want door ...

Terug in de tijd: Alteveer houdt punt over aan spektakel

Alteveer kwam knap terug van een ruime achterstand tegen MOVV en hield nog een ...