Buinen laat buurman Buinerveen kansloos

buinen-buinerveenDe Kanaalstreek-derby tussen de buren Buinen en Buinerveen werd overtuigend gewonnen door de geel-zwarten uit Buinen. Ondanks de peptalk van trainer Ludie Hulshof, die tevens werd uitgezonden op RTV Drenthe, ging Buinerveen met maar liefst 6-0 onderuit en staat het nog steeds puntloos onderaan in 5F.

Comfortabel
De thuisclub was de gehele wedstrijd de betere ploeg en de 2-0 voorsprong, verkregen in de eerste helft, kwam dan ook geen moment in gevaar. Het was Mark Sikkema die zijn ploeg binnen twee minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong zette en na rust deelde Marcel Vedder de genadeklap uit. 

Een moment tijdens de derby tussen Buinen en Buinerveen (Foto: Andries Middelbos)
Een moment tijdens de derby tussen Buinen en Buinerveen (Foto: Andries Middelbos)

Halve dozijn
Diezelfde Vedder was ook verantwoordelijk voor de vierde Buiner-treffer en nummer vijf kwam op naam van Nick Jeuring. Hij maakte met een rake vrije trap het mooiste doelpunt van de middag. Het halve dozijn werd volgemaakt door Mark Sikkema, die met zijn derde treffer van de middag nog meer zout in de wonden strooide bij Buinerveen. 

Afgetroefd
Vanzelfsprekend was trainer André Wever van Buinen na een afloop een tevreden man, in tegenstelling tot zijn collega Ludie Hulshof, zo liet hij weten voor de camera van RTV Drenthe: “We hadden veel meer moeten laten zien vanmiddag. Vooral op mentaal gebied. We zijn gewoon afgetroefd door Buinen en dat vind ik eigenlijk schandalig. Het is notabene een derby.”

- Banner Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS remiseert tegen hekkensluiter

SJS heeft, net als in de eerste ontmoeting van dit seizoen tegen VVS, geen ...

Westerwolde niet opgewassen tegen ASVB in strijd om Westerwolds kampioenschap.

Westerwolde ging tijdens de eerste wedstrijd om het Westerwolds kampioenschap onderuit tegen ASVB.

HOC laat kansen liggen tegen Borger

Het was de eerste wedstrijd voor HOC, de ploeg die vorig seizoen meer dan ...