Rick Jan Molanus redt punt voor SPW

SPWZondagmiddag ging SPW op bezoek in Finsterwolde bij BNC. Deze ploeg doet het erg goed tegen hoog geklasseerde ploegen en dit werd ook tegen de ploeg uit Stadskanaal duidelijk. SPW kwam er pas in de tweede helft aan te pas, wat een terechte 1-1 stand opleverde.

Halve kansen
In de eerste helft was het de thuisploeg die het initiatief nam. Na ongeveer 10 minuten spelen leverde dit een grote kans voor een spits van BNC op, keeper Jordy Zeemering redde echter prima. Door een zelfde soort aanval kwam BNC even later wel op voorsprong. Het lukte de spits dit keer wel om de bal over de keeper heen te liften: 1-0. Verder dan een paar halve kansen kwam SPW in de eerste helft niet. Dit kwam vooral doordat SPW zich liet af troeven in de duels door het hard spelende BNC.

Vol overgave
In de tweede helft was er sprake van eenrichtingsverkeer richting het BNC doel. SPW herpakte zich en ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Vrij snel in de tweede helft leek deze gelijkmaker en dan ook te komen, nadat Benjamin Eling attent reageerde op een mislukt schot van Bram Poelman. Maar deze goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook kansen voor Mulder en Rijkens waren niet aan de ploeg uit ‘Knoal’ besteed. SPW werd overigens vooral via de rechter kant onder leiding van Erik Meijer gevaarlijk. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd dan toch de 1-1 tegen de touwen gewerkt. Invaller Rick-Jan Molanus was de maker. SPW probeerde ook nog de winnende te maken, maar deze kwam er niet. Gedurende de hele tweede helft probeerde de thuisploeg via de lange bal nog wat te bewerkstelligen, wat een paar hachelijke situaties voor het SPW doel op leverde.

Mooie derby
Door dit zwaar bevochten punt blijft SPW op een keurige vijfde plaats staan. Volgende week komt Gasselternijveen, dat zesde staat, op bezoek op sportpark Noord: een mooie derby in 5E.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan in tweede helft langs Zwartemeerse Boys

Titan heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen, het won in eigen huis ...

TEVV pakt zwaarbevochten drie punten bij Noordster

Ook na vijf wedstrijden staat TEVV nog steeds zonder puntverlies bovenaan. In de uitwedstrijd ...

Mussel weet eindelijk weer eens wat winnen is na zege op Wildervank

Mussel won vorig seizoen geen enkele competitiewedstrijd, maar nu was het na twee wedstrijden ...