Ter Apel ’96 verslaat mede-promovendus Gieten

ta-gietenNa de overwinning tegen DVC’59 vorige probeerde FC Ter Apel ’96 het goede gevoel door te zetten naar de wedstrijd tegen Gieten. Gieten promoveerde vorig seizoen ook naar de 3e klasse en in de wedstrijden van vorig seizoen waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Deze middag bleek Ter Apel ’96 de sterkste en werd er met 3-1 gewonnen.

Droge knal
Al na iets meer dan één minuut zat Ter Apel op rozen. Met een mooie variant op een corner belande de bal uiteindelijk bij Garik Gazharjan. Vanaf ongeveer 17 meter zorgde hij met een droge knal voor het eerste doelpunt deze middag. Hij schoot de bal hard en laag in de verre hoek waarmee doelman Tappel kansloos werd gelaten: 1-0. Ook na dit snelle doelpunt was Ter Apel de meest overtuigende ploeg. Ter Apel was agressief maar fair in de duels en zorgde hiermee dat Gieten niet in haar spel kwam. Bijkomend nadeel voor Gieten was het snelle uitvallen van topscorer Jeroen Buurke. Na het blokkeren van een bal verliet hij wegens een enkelblessure het veld.

Hoge lob
De eerste grote mogelijkheid voor Gieten volgde na een zwakke uittrap van Ter Apel doelman de Jonge. Vanaf ongeveer 25 meter probeerde Geir Lutjes de doelman te verschansen middels een hoge lob, echter de doelman kon zijn fout ter nauwernood goedmaken door de bal via zijn vingertoppen tegen de paal te laten belanden. Vlak voor de rust maakte Gieten toch nog de gelijkmaker. Een diepe bal werd door de rechtsbuiten van Gieten Florian van der Heide op een prachtige manier gescoord. Vanaf ongeveer 30 meter schoot hij zonder aan te nemen de bal volley in het dak van doel: 1-1.

Inzet beloond
Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld als tijdens de eerste helft. Ter Apel speelde geconcentreerd en scherp en was hierdoor de gevaarlijkste van de twee ploegen. Na 58 minuten werd hun inzet beloond met een nieuwe voorsprong. Aanvoerde Roy Hooiveld was ditmaal de doelpuntmaker. Opnieuw een lager schuiver zorgde voor 2-1.

Sterke invaller
Na de 2-1 bleef Ter Apel de druk op Gieten houden en werd de Drenten geen kans gegund. Met name Jordy Veninga speelde een sterke wedstrijd op een voor hem nieuwe positie. Als voorstopper zorgde hij ervoor dat veel lange ballen van Gieten onschadelijk werden gemaakt en vaak combineerde hij dit met een goede spel voortzetting. Nadat in de 78e minuut de sterk invallende Thijs Over de 3-1 scoorde was het heilige vuur helemaal verdwenen bij Gieten. Hierdoor kreeg Ter Apel zelfs nog enkele goede kansen om de score nog verder uit te bouwen. Dit gebeurde echter niet waardoor de wedstrijd na enkele minuten blessuretijd met een 3-1 eindstand werd afgesloten.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger verspeelt periodetitel tegen Elim

S.V. Borger heeft zichzelf afgelopen weekend een slechte dienst bewezen. Bij winst op Elim ...

Borger niet bestand tegen fysiek sterker Elim

Borger is er niet in geslaagd om in het topduel tegen Elim de koppositie ...

SPW verliest van effectief Zwartemeerse Boys

SPW liep in de openingswedstrijd tegen Zwartemeerse Boys tegen een nederlaag aan.