Issa Chuma twee keer trefzeker in beloften-derby

stadskanaal_JPGNa de twee eerdere verliespartijen tegen GVAV Rapiditas en Wildervank was het voor de beloften van Stadskanaal nu tijd om punten te pakken en dat moest dan gebeuren tegen de beloften van Kanaalstreekgenoot Nieuw Buinen. Op voorhand mocht dit een lastige wedstrijd heten, gezien de altijd wat beladen derby’s tussen beide clubs. Achteraf gezien had Stadskanaal er meer uit moeten halen en won het slechts met 1-2.

Onwennig
Stadskanaal trad aan met vijf eerste elftal spelers, twee tweede elftal spelers, zes A-junioren en twee B-junioren en leek iets minder ervaren dan de beloften van Nieuw Buinen, gezien een aantal daarvan toch wekelijks eerste klasse voetballen. Stadskanaal begon ook wat onwennig en had de eerste 10 minuten moeite met het spel van Nieuw Buinen met hun veel bewegende mensen op het middenveld en snelheid op de vleugels. Echte kansen leverde dit niet op en langzamerhand kwam Stadskanaal meer in de wedstrijd. Het middenveld met Martijn van der Goot en de sterk spelende Robin Boerhof kregen de wedstrijd steeds meer in handen en langzamerhand kwamen er ook kansen, waarvan een stiftbal van Yordi Saman, één op één met de keeper, maar net over ging. Ook spits Issa Chuma kreeg nog een mogelijkheid, maar hij kreeg de bal er ook niet in. Nieuw Buinen kwam maar één keer oog in oog te staan met keeper Yorin Hoezen die deze bal uitstekend pareerde.

Ban gebroken
In de tweede helft kwam B-junior Roy Tolner erin, hij speelde centraal in de verdediging, en linksback Melvin Rogaar linksbuiten spelen. Het aanvalstrio met Saman, Chuma en Rogaar kwam nu pas echt los. De meeste duels werden gewonnen door de Knoalsters voorin en ook door het middenveld. Kansen volgden ook weer: Saman mistte echter twee keer één op één met de keeper en ook Chuma kreeg een kans niet in het net. Het leek bijna dezelfde kant op te gaan als tegen Wildervank, toen de tegenstander haar eerste kans wel scoorde. Gelukkig voor Stadskanaal kreeg Chuma z’n volgende kans wel in de goal en was de ban gebroken: 0-1.

Issa Chuma namens Stadskanaal 1 in actie tegen Zwartemeer (Foto: Stoffer Bakker)
Issa Chuma namens Stadskanaal 1 in actie tegen Zwartemeer (Foto: Stoffer Bakker)

Afgekeurd
Nieuw Buinen kwam hierna wat meer in balbezit, maar de verdediging met de zeer rustige Tolner en keeper Hoezen hadden niet veel te doen. Nieuw Buinen leek de gelijkmaker te scoren nadat een bal vanaf de zijkant rond de 16 meter tegen Hoezen werd aangeschoten en daarna werd binnen getikt. Deze speler stond echter buitenspel en de goal werd dus afgekeurd. 
Tien minuten voor tijd maakte Chuma aan alle twijfels een einde en zorgde met een mooi doelpunt voor de 0-2. Nieuw Buinen leek snel terug te komen, maar de kans die zij kregen belandde op de lat. Een minuut voor tijd kwam Nieuw Buinen alsnog op 1-2 nadat rechtsback Joost Buiter te laat instapte en het vlagsignaal van de grensrechter van Stadskanaal terecht werd genegeerd.

Prima voetbeweging
Het leek nog een tot een slotoffensief te komen. Nieuw Buinen probeerde nog vanalles en kreeg de laatste minuten vrij makkelijk een paar vrije trappen mee. In de laatste minuut leek de gelijkmaker alsnog te vallen. Yorin Hoezen had moeite met een vrije trap, maar met een prima voetbeweging wist hij alsnog de de 2-2 te voorkomen. Deze kans was ook gelijk de laatste voordat de prima leidende scheidsrechter affloot.

Goed maken
Door de winst met 2-5 van GVAV Rapiditas op Wildervank doet Stadskanaal weer volop mee om de tweede plaats achter GVAV en zal het op basis van de onderlinge wedstrijden tussen Wildervank, Stadskanaal en Nieuw-Buinen uiteindelijk beslist worden. Op 2 december speelt Stadskanaal op Sportpark het Pagedal tegen Wildervank en gezien de onterechte verliespartij in Wildervank heeft Stadskanaal nog iets goed te maken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Erik-Jan Veerbeek matchwinner bij Valthermond

De wedstrijd tussen Valthermond en Raptim was er één waarbij er niet veel op ...

Musselkanaal pakt punt tegen Twedo

Musselkanaal leek op bezoek bij Twedo drie zeer belangrijke punten te gaan pakken, maar ...