SJS in zwaar weer na verlies tegen CSVC

SJSDe cijfers liegen er niet om: drie punten uit tien wedstrijden, waarbij nog geen enkel duel winnend werd afgesloten. Met de week wordt de situatie nijpender voor SJS. Inmiddels begint de directe concurrentie ook punten te pakken en is de achterstand op nummer dertien Vitesse ’63 opgelopen tot vijf punten. Zaterdag tegen CSVC moest SJS wederom de punten afstaan: 1 – 3.

Vroege achterstand
Natuurlijk blijft het gissen, maar hoe anders zou de wedstrijd hebben kunnen lopen als Simon Hidding, tegenover doelman Rogier Assen, binnen de minuut de bal onder de lat schiet en niet erover? Andersom kan ook: na twee minuten is het Bart Turien die te gehaast inschiet in kansrijke positie en ruim mist. Daarna is het woord aan de gasten uit Coevorden. Na zeven minuten kopt Herrald Benjamins zijn ploeg op voorsprong. Niet voor de eerste keer staat SJS al vroeg op achterstand. Hoewel CSVC makkelijker voetbalt, komt SJS toch op gelijke hoogte. Een puntgaaf steekballetje van Gerben Sieders zet Ronald Zuidema oog in oog met doelman Assen. Deze wordt op snelheid omspeelt, waarna het een koud kunstje is de bal over de lijn te schieten: 1 – 1. Lang genieten kan de thuisploeg niet, want Dylan Huizing schiet zijn ploeg na twee minuten weer op voorsprong. Diezelfde Huizing zorgt niet veel later ook voor de 1 – 3. Dit zou tevens de ruststand zijn.

ronald-zuidema
Ronald Zuidema is op weg naar de 1-1 (Foto: Brigitte de Wijk)

Kansloze missie
In de tweede helft probeert SJS uit alle macht een aansluitingstreffer te forceren. De ploeg van Eric Prins blijft ogenschijnlijk makkelijk op de been en is in de tegenstoot veel gevaarlijker. Het levert een vijftal kansen op, waarbij SJS steeds opgelucht kon ademhalen. Ook een strafschop is niet aan CSVC besteed: Michel Groote schiet de bal hard langs de kruising. Waar er even de hoop was op een stijgende lijn, waren de laatste twee wedstrijden van SJS een kansloze missie. Geen moment kon het aanspraak maken op een overwinning en liep het al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. De ploeg uit Stadskanaal heeft nu twee weken de tijd om  ruggen te rechten en karakter te tonen in de confrontatie met Willemsoord.