GKC geeft na rust niet thuis

gkcWeiteveense Boys – GKC was één van de drie wedstrijden die wel doorgang konden vinden in de vijfde klasse F. En waar de Gasselters goede zaken konden doen ten opzichte van de concurrentie, gaven zij in de tweede helft niet thuis en verloren na een 0-1 ruststand met duidelijke cijfers: 5-1. 

Strak in de kruising
De Boys uit Weiteveen startten goed deze middag en kregen al vroeg de eerste kans. Deze werd echter niet afgemaakt en vervolgens was het woord aan GKC. Het was de goed spelende Gert Sterken die na een goede combinatie met Harmen Pepping de bal strak in de kruising schoot: 0-1.  Hierna nam de thuisploeg het heft wat meer in handen, maar zij hadden moeite het blok Kemp-Schuiling op het middenveld te omzeilen. Na 21 minuten kreeg Danny Kolp de kans om de marge te vergroten, maar hij stuitte op keeper Menke en ook Bjorn Schuiling miste in de rebound. Dik tien minuten voor rust had Pepping de 0-2 op de schoen na een vrije bal van Wiering, maar ook hij kwam niet tot scoren. Zo gingen de geel-zwarten met een 0-1 voorsprong de rust in, waar dit qua kansen een hogere voorsprong had moeten zijn. 

Sneeuw voor de zon
Na de rust tapte Weiteveense Boys uit een heel ander vaatje, hetgeen ook bekend was bij GKC. De thuisploeg gooide er een schepje bovenop en de Gasselters hadden geen antwoord op het fanatieke spel. Dit resulteerde na 48 minuten al in de 1-1 uit een voorzet die goed achter Keizer werd geschoten. Twee minuten later kwam GKC nog goed weg, maar in de 52e minuut was het alsnog raak en was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. GKC had grote moeite met de tomeloze inzet van de gastheren, die dit beloond zagen worden in de 3-1 na een uur spelen. Hiermee was gelijk het geloof verdwenen bij de Gasselters en zij kwamen ook niet meer onder de druk vandaan. Daarbij mochten zij keeper Keizer dankbaar zijn dat de voorsprong niet verder opliep. Echter kon ook de doelman na 80 minuten de 4-1 van Martijn Plas niet voorkomen.

Penalty
Een paar minuten voor tijd kreeg Robbert Mensinga nog de kans om de stand wat draaglijker te maken, maar op aangeven van Kolp schoot hij op de keeper.  Aan de andere kant was het in de 90e minuut nog wel één keer raak. Een penalty na een handsbal van Kemp werd benut door Menke, die daarmee de stand op 5-1 zette.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht 5F: Westerlee haalt uit, teleurstellende start SETA

Westerlee won met duidelijke cijfers van Muntendam, terwijl SETA met ruime cijfers onderuit ging ...

Alteveer kan zich op nacompetitie gaan richten

Alteveer is er niet in geslaagd in het spoor van SVZ en HFC ’15 ...