Thijs Hateboer: “Nieuw Buinen hoort bij de top van de eerste klasse”

NBMet zijn twintig lentes is Thijs Hateboer de jongste telg uit dé voetbalfamilie van Beerta. Momenteel komt de kleine middenvelder uit voor zondag eersteklasser Nieuw Buinen. Op de vraag hoe lang hij zich nog in het oranje shirt met de witte broek zal hijsen kan Hateboer geen antwoord geven. De man die in de zaal uitkomt voor Winschoter eerste-divisionist WMC is namelijk niet zo honkvast: “Behalve voor THOS speelde ik al voor FC Groningen, BV Veendam, WVV en Be Quick 1887. Ik ben ambitieus en zou nog graag een stap hogerop komen. Dat heb ik zelf in de hand, dus eerst moet het bij Nieuw Buinen nog veel beter gaan!”

Teruggang
En daarmee slaat Hateboer de spijker op zijn kop, want waar Nieuw Buinen traditioneel gezien tot de topploegen van de eerste klasse kan worden gerekend, valt het tot nu toe bar tegen: “Een toppositie is men hier inderdaad gewend. Maar dit seizoen mist ons team gewoon kwaliteit om mee te spelen om de bovenste vijf plekken op de ranglijst. Zo eerlijk moeten we maar zijn.” Bij het verduidelijken van zijn mening kan Hateboer dicht bij huis blijven, want hij noemt de afwezigheid van zijn broer Koen als één van de redenen.

Niet gek laten maken
“Koen is al lang geblesseerd aan zijn knie. Vorig seizoen maakte hij vijftien goals, dus die mis je nu. Ook is Gert Lukens wegens verschillende redenen afwezig. Hij is toch jarenlang vormgever van het team geweest.” Voeg daar het vertrek van Mike Reuvers en Erwin Aukes aan toe en de terugval is verklaard. Toch is het volgens de tweedejaars student Sport, Gezonheid & Management niet alleen maar kommer en kwel: “In de wedstrijden tegen TEVV, Joure en Bergum waren we keer op keer de bovenliggende partij, maar konden we niet winnen. Wanneer we ons nu gek laten maken door de ranglijst, dan snijden we onszelf in de vingers, want de punten gaan heus wel komen.”

Thijs Hateboer tijdens de uitwedstrijd tegen TEVV... (foto: FC Kanaalstreek)
Thijs Hateboer tijdens de uitwedstrijd tegen TEVV… (foto: FC Kanaalstreek)

Cruciale wedstrijd
Maar wanneer er toch naar de ranglijst wordt gekeken, dan staat Nieuw Buinen komend weekend voor een cruciale wedstrijd: “Willen we aansluiting vinden bij de middenmoot, dan zullen we absoluut moeten winnen. Het is niet zo dat dit de laatste kans is om iets van het seizoen te maken, maar bij een nederlaag zullen we helaas wel naar beneden moeten kijken.” En dat is iets wat Hateboer in het veldvoetbal niet gewend is. Als voetballer van het Winschoter WMC is dat niet nieuw voor de begaafde middenvelder uit Beerta: “We spelen in de Eerste Divisie, dus dat is aanpoten!”

Zaalvoetbal
Wanneer we vragen naar de combinatie van veld- en zaalvoetbal, dan is Hateboer duidelijk: “Voor mij gaat het goed samen. Ik ben nooit geblesseerd en ook pijntjes zijn mij vreemd. Op basis van dit gegeven heeft Nieuw Buinen geen enkele reden om mij te verbieden voor WMC te spelen.” Sterker, Hateboer ziet alleen maar voordelen in het spelen op beide ondergronden: “Op het niveau waarop wij spelen kan ik mij als voetballer ontwikkelen. Nieuw Buinen plukt daar ook de vruchten van!” Tijdens de komende editie van het prestigieuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zal Hateboer echter niet uitkomen voor de oranjehemden. De reden: werk.

Goals en assists
“Vorig jaar haalden we finale. We hadden een supersterk team, met Erwin Aukes als één van de smaakmakers. Als ik terugdenk, dan ben ik nog steeds van mening dat we het toernooi hadden moeten winnen. Tijdens Protos Weering zal ik verschillende avonddiensten draaien bij mijn werkgever. Ik vind het niet kunnen dat ik dan de ene ronde wel aanwezig ben en andere ronden niet. Dat zal dan immers ten koste gaan van een teamgenoot.” Ploeggenoten waarmee de middenvelder de komende maanden de strijd om een acceptabele klassering in de Eerste klasse F aan moet gaan: “De resultaten tot nu toe komen de sfeer in de groep niet ten goede, maar ik ga er vanuit dat we aan het eind van het seizoen op een plaatsje net onder de top vijf zullen staan. Daar horen wij thuis.” En in die strijd ziet Hateboer voor zichzelf een prominente rol: “Ik eis goals en assists van mezelf!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gerwin Schmitz: “Er valt een resultaat te halen tegen WKE’16”

Gerwin Schmitz ziet kansen voor Musselkanaal in de uitwedstrijd tegen WKE'16.

Arjan Heeres: “Het wordt spannend tegen Dalen, maar FC Ter Apel ’96 gaat promoveren!”

FC Ter Apel '96-speler Arjan Heeres verwacht opnieuw een spannende pot tegen Dalen, maar ...

Robin Broekema: “Wanneer we kampioen worden gaat het dak eraf!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...