Degradatiespook waart rond in Nieuw Buinen

NBNieuw Buinen trad zaterdagavond aan tegen Rolder Boys met een verdedigingsblok van vijf spelers, daarvoor drie middenvelders en twee spitsen, te weten Mohamed Yuksel en Arnoud Bentum. De keuze voor deze aanpak was ongetwijfeld ingegeven door de stand op de ranglijst en het belang om drie punten aan het (schamele) totaal toe te voegen. Helaas voor de oranjehemden slaagde deze opzet niet: de gasten gingen met de punten naar huis, Nieuw Buinen bleef in degradatienood achter.

Mogelijkheden
De gastheren begon aardig aan de wedstrijd en kregen ook mogelijkheden. Zo waren Mohamed Yuksel en Tom Meijers gevaarlijk, maar ondanks dat werd er voor rust niet gescoord. Na rust werd het spel er bij Nieuw Buinen niet beter op. De omstandigheden maakten het voetballen er niet makkelijker op. Er werd door de heren spelers hard gewerkt, maar de finesses én nauwkeurige passing ontbraken. Gaandeweg de wedstrijd werd Rolder Boys gevaarlijker. 

Druk loopt op
Dat de druk op Nieuw Buinen hoog is, vertaalde zich ook naar de technische staf: trainer Lippold trok een arbitrale beslissing in twijfel en zag dit bestraft worden met een rode kaart. Vanaf de tribune zag Lippold dat de ruimtes op het veld groter en groter werden. Uiteindelijk werd hier twee keer van geprofiteerd door de bezoekers uit Rolde: in korte tijd moest Robert Smit twee keer capituleren. De grootste kans voor de thuisploeg was een inzet die de paal raakte. Uiteindelijk kwam Nieuw Buinen dus te kort om een resultaat te boeken. De volgende kans hiertoe is de uitwedstrijd tegen WVV. De ploeg uit Winschoten staat op 21 punten uit elf wedstrijden. Ga er maar aan staan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen blijft meedoen in de top

Nieuw Buinen heeft op bezoek bij LAC Frisia gedaan wat het moest doen: winnen. ...

SJS in eigen huis langs Angelslo

SJS won van Angelslo en pakte daarmee drie belangrijke punten.