Martin Schreuder helpt Pekelder Boys aan overwinning

pekelder-boys1Voor Pekelder Boys stond de belangrijke ontmoeting met het Winschoter BATO op de rol. Belangrijk, want beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van de vierde klasse C. BATO is over het algemeen een geduchte tegenstander voor de ploeg uit Boven Pekela, want winnen in Winschoten bleek vaak een brug te ver. De ploeg van Hiske de Vries was dus gewaarschuwd en ging hier goed mee om: de drie punten gingen na een 1-3 overwinning mee naar huis.

Druk zetten
De gasten gingen fel van start en BATO wist zich geen raad met het vroege druk zetten van de rood-witte brigade. Na een minuut spelen was het eerste schot dan ook gelijk raak voor de gasten via Martin Schreuder. Deze schoot wel heel gemakkelijk binnen, nadat het optreden van de BATO-goalie wel erg onder de maat was. Ook in de fase na de openingstreffer hadden de Winschoters de grootste moeite met het spel van de gasten. Ballen werden veelal over de zijlijn getrapt en men kwam niet aan voetballen toe. De 0-2 hing dan ook in de lucht, alleen kans op kans werd niet benut. Aan de andere kant gaf verdediger Willem Lammerts zowaar de kans aan BATO om terug te komen in de wedstrijd, maar zijn ‘assist’ op de spits van de tegenstander viel gelukkig voor de gasten aan de verkeerde kant van de paal.

Opnieuw Schreuder
Een paar minuten kwamen de Pekelders opnieuw goed weg toen een vrije bal buiten het bereik van doelman Zuur tegen de lat werd geschoten. Dit waarschuwingsschot zorgde er voor dat Pekelder Boys weer wakker schrok. Het leidden tot een offensief waarin kansen voor Ivanildo Eind, Ricardo Vonk en Martin Schreuder konden worden genoteerd. Deze kansen werden nog niet benut, maar een raak schot van Schreuder vanaf de rand van het strafschopgebied betekende even later de 0-2 ruststand.

Schreuder beslissend
Ook na de rust was Pekelder Boys de fellere ploeg, al ging BATO wel op jacht naar de aansluitingstreffer. De rood-witten werden gesteund door de voorsprong en kwamen er via de snelle Ivanildo Eind een aantal keren gevaarlijk uit. Het was uiteindelijk Martin Schreuder die zijn ploeg met zijn derde van de middag in veilige haven schoot: Eind kwam alleen voor de doelman, die in eerste instantie nog kon redden, maar in de rebound werd verschalkt door Schreuder. De treffer van BATO in de absolute slotfase van de wedstrijd bleek alleen van statistische waarde.