Onstwedder Boys boekt ruime overwinning

onstwedder_boysOnstwedder Boys  heeft zaterdagmiddag op het eigen De Boskamp de wedstrijd tegen SGV met 5 – 0 gewonnen. Bij rust stond het al 4-0 voor de Boys. De tegenstander uit Schildwolde, de nummer drie van de competitie, had een totale offday en wist nauwelijks gevaar te stichten. De Boys daarentegen speelden een prima wedstrijd. Onstwedder Boys begon scherp aan de wedstrijd en was in het eerste half uur de betere ploeg.

Dubbele voorsprong
Na een paar minuten spelen kreeg Peter Orsel de eerste kans. Orsel ging aan de rechterkant goed door, maar zijn schot werd gestopt door keeper Vincent Dijk. Even later kopte Taco Koudstaal uit een corner de bal net over. Na twaalf minuten spelen was het wel raak. Uit een corner van Peter Orsel zag Taco Koudstaal zijn schot geblokt worden, maar in de rebound was het Nanne Huiges die de 1-0 binnen kon schieten. Even later schoot Nick Wagenaar de bal van een meter of twintig tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde ogenschijnlijk van achter de doellijn weer het veld in, maar dit was voor scheidsrechter Pleiter niet waar te nemen. Na twintig minuten spelen werd het wel 2-0 toen Gerko Scheper na een mooie aanval de bal terug legde op Rutgert Tipker, die de bal achter keeper Dijk tegen de touwen schoot.

Ruime marge
Het enige wapenfeit van SGV in de eerste helft was een vrij trap die door Jos Hoeksema werd genomen. Hij zag de bal echter via de lat over het doel van de Boys gaan. Onstwedder Boys bleef de tegenstander onder druk zetten en kreeg kansen. Na ruim een half uur spelen kreeg Gerben Meems de bal aan de rechterkant. Hij omspeelde twee tegenstanders en zag zijn schot via een been van de tegenstander in het doel rollen: 3-0. Kort voor rust werd het ook nog 4-0 voor de ploeg van Fokke de Jonge: een corner van Peter Orsel werd door Taco Koudstaal met het hoofd terug gelegd voor de voeten van Sven Jaegers, die van dichtbij wist te scoren.

Nog een keer juichen
Na de rust probeerde SGV wel wat terug te doen, maar waren de betere kansen alsnog voor Onstwedder Boys. Het spel van de Schildwolders was onnauwkeurig en het vele balverlies leidde keer op keer tot gevaarlijke situaties voor het Schildwolder doel. Vincent Dijk bracht echter redding voor SGV op mogelijkheden voor Gerko Scheper en Gerben Meems. Verder schoot Harm Jan Wilzing na twintig minuten spelen de bal net over het doel. Henk Jansma kreeg nog een mogelijkheid voor SGV, maar ook zijn schot ging net over. In de slotfase konden de Boys toch nog een keer juichen: invaller Berjan Scheper passeerde aan de linkerkant zijn tegenstander, waarna de voorzet van Scheper door een andere invaller, Jelle de Vries, in twee pogingen tot doelpunt wordt gepromoveerd.