GKC besluit roerige week met gelijkspel

gkcNa een roerige week waarin afscheid werd genomen van hoofdtrainer Erik Elling, moest GKC aantreden tegen het lager geklasseerde HH Combi. Onder leiding van interim-trainer Harry Krol kwamen de geel-zwarten echter niet verder dan 0-0. Een enigszins teleurstellend resultaat, zo vind ook Krol: “Persoonlijk vind ik het heel jammer, maar we richten onze pijlen maar weer op de komende, lastige periode”.

Per toeval
De Gasselters begonnen scherp en fanatiek aan de wedstrijd, maar hadden moeite de defensie van de gasten te doorbreken. Zij stonden met  negen spelers achter de bal en legden dus de nadruk op het verdedigen en kwamen er in balbezit amper aan te pas. In de beginfase kreeg GKC dan ook twee goede kansen voor Kral en Mensinga, waarbij laastgenoemde vooral pech had. Hij verlengde een voorzet van Danny Kolp, maar zag de keeper per toeval redden met de borst en hij voorkwam daarmee de zeker lijkende voorsprong. Willy Kral kreeg later in de tweede helft nogmaals een goede kans, maar de spits was vanmiddag ongelukkig in de afronding en kon een voorzet van Pepping niet afronden.

Te zacht
Ook na rust stond de defensie van HH Combi onder druk en had GKC moeite om de kansen af te maken. Zo schoot Pepping een keer rakelings naast en zag Bjorn Schuiling een mooie solo niet bekroond worden. In plaats van een schot koos de middenvelder om de bal af te leggen op Mensinga, die vervolgens zijn inzet gestopt zag worden door de keeper. Net als in de eerste helft kreeg ook Kral in het laatste kwartier van het eenzijdige duel nog een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal bleek te zacht om de keeper te kunnen verontrusten.

Geen geluk
Zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon, maar had GKC eigenlijk meer verdiend. Qua mentaliteit zat het deze middag ook wel goed, misschien wel te goed. Het ontbrak de ploeg echter aan een portie geluk. Komend weekend wacht de uitwedstrijd bij VIOS O, waarbij de Gasselters bij winst de ploeg uit Oosterhesselen passeren op de ranglijst.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel verliest ook van HS ’88

Mussel kwam nog wel op voorsprong, maar ging uiteindelijk onderuit tegen HS '88.

Valthermond poulewinnaar, maar laat halve finale aan zich voorbijgaan: Nieuw Buinen neemt plek over

Een spectaculaire kwartfinale in Nieuw-Weerdinge waar Valthermond de poule wist te winnen, maar de ...

SC Stadskanaal niet opgewassen tegen WKE ’16

Stadskanaal was niet opgewassen tegen WKE '16. De Emmenaren boekten alweer de vijfde overwinning ...