HOC boekt klinkende overwinning

HOCIn de vijfde klasse F trad HOC aan tegen Sportclub Roswinkel. De geel-zwarte brigade van Jans Spiegelaar is bezig aan een sterk seizoen en is één van de kanshebbers voor de titel. In de ontmoeting met nummer vijf Roswinkel maakte HOC geen fout: 5-1. Door de winstpartij neemt HOC de koppositie over van Gieterveen, dat niet in actie kwam.

Wiggers lacht, Wiggers huilt
Op een goed bespeelbaar veld kende HOC een geweldige start, want al na twee minuten kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong: Richard Wiggers begon op eigen helft aan een rush die werd afgesloten met een doeltreffende uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied. Na een kwartier bleek dat de inbreng van Wiggers beperkt bleef tot die ene treffer, want hij moest het veld geblesseerd verlaten.

Schepje
Na de vroege goal zakte het spelniveau iets weg, wat zich vertaalde in het verliezen van duels om tweede ballen. Toch was het Mark van Bergen die na 25 minuten de score verdubbelde. Na een goede actie liet hij de keeper van Roswinkel kansloos met een geplaatst schot. Roswinkel gooide er na de 2-0 een schepje bovenop en dit resulteerde in een doelpunt vlak voor het rustsignaal: Buiter kopte de bal in de voeten van Jens Bulle en deze schoot goed in, waardoor Marnik Nieborg kansloos bleek.

In het slot
Na rust ging HOC ervan uit dat Roswinkel zeer fel uit de kleedkamer zou komen om de 2-2 te forceren, maar niets was minder waar. De gasten lieten HOC weer voetballen en dit leidde dan ook tot legio kansen, maar de sterk spelende keeper was keer op keer een sta in de weg. Gezien de kansenverhouding was het wachten op de 3-1 en die kwam van de voeten van Chris van Ewijk. De wedstrijd was hiermee gespeeld: de treffers van Jan Cremer en Sander Zikken waren vooral van statistische waarde.