Opdoeken Jeugdteam Kanaalstreek onvermijdelijk

JTKAlleen een wonder kan het Jeugdteam Kanaalstreek redden. “Maar een suikeroom is ook van harte welkom!” Het zijn de woorden van René Nijgh, trainer van het Jeugdteam Kanaalstreek. Aanleiding van deze sombere conclusie is de zoektocht van Nijgh en zijn mede-bestuursleden naar middelen om het selectie-elftal ook in de zomer van 2016 deel te laten nemen aan een internationaal toernooi: “Het is vreselijk zuur dat we juist nu de stekker uit moeten trekken. Nu krijgen we niet de kans om het succes vorig jaar te evenaren of zelfs overtreffen.”

Telefoonrekening
Om de begroting van het Jeugdteam Kanaalstreek rond te krijgen wordt al jarenlang een beroep gedaan op de spelers en begeleiding van het team: “Iedereen die onderdeel uitmaakt van het team legt zelf vierhonderd euro in, dus de bereidheid bij de jongens is aanwezig. Het vervoer van en naar de toernooilocatie kost echter veel geld en daarvoor zijn we afhankelijk van het bedrijfsleven.” En om de steun aan het Jeugdteam door ondernemers zeker te stellen werd de afgelopen tijd door het zevenkoppige bestuur hard gewerkt: “We hebben deze maand allemaal een telefoonrekening waar je ‘u’ tegen zegt.”

Buikpijn
“Omdat we afgelopen jaar veel media-aandacht verdienden hebben we geprobeerd om dit uit te buiten. Het aanbieden van advertentieruimte in breed te verspreiden nieuwsbrieven is echter niet succesvol genoeg gebleken. Heel vervelend, omdat we nu talentvolle en ambitieuze voetballers een kans om zichzelf te ontwikkelen ontnemen.” Want volgens Nijgh heeft het hele bestuur buikpijn van het stopzetten van het project. 

Ja
Helpen? Mail!

Investeerder gezocht
“Wij zijn stuk voor stuk voetballiefhebbers, die niets liever willen dan het voetbal in de Kanaalstreek op de kaart zetten. Vorig jaar hebben we dat uitstekend gedaan en door iets banaals als (een gebrek aan) geld krijgen we nu die kans niet. Want alleen wanneer we iemand vinden die enkele duizenden euro’s wil investeren kan een selectie worden samengesteld. Of honderden mensen moeten een kleiner bedrag willen inleggen.”

Exclusiviteit en dankbaarheid
Wanneer we de oud-prof vragen naar wat een weldoener in ruil voor zijn bijdrage krijgt, geeft Nijgh een antwoord dat aan duidelijk niets te wensen over laat: “Naamgeving en exclusieve aandacht in de media. En natuurlijk alle eer én eeuwigdurende dankbaarheid van spelers, staf en bestuur van het Jeugdteam Kanaalstreek!”

De selectie van het laatste (?) Jeugdteam Kanaalstreek...
De selectie van het laatste (?) Jeugdteam Kanaalstreek…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

In memoriam: Otto Rijkens

Afgelopen zondag, 3 december, is Otto Rijkens overleden. Rijkens was vele jaren betrokken bij ...

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

René Nijgh: “Met THOS in de kelder”

Hoewel ik wel degelijk mijn ambities heb, ontbreekt het me aan tijd om de ...