Remise voor beloften SC Stadskanaal

stadskanaal_JPGAfgelopen woensdag stond op sportpark Het Pagedal de wedstrijd tussen de beloften van Stadskanaal en Wildervank op het programma. Een duel dat voor Stadskanaal in het teken stond van revanche na schlemielige 1-0 nederlaag in Wildervank. De blauwhemden kwamen echter thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Plichtmatig
Stadskanaal trad aan met vier spelers van het eerste elftal, twee spelers van het tweede elftal, zeven A-junioren en twee B-junioren. Met deze samenstelling had het team iets meer ervaring dan in de uitwedstrijd tegen Wildervank. Toch spatte dit er niet vanaf de eerste helft. Stadskanaal speelde heel erg plichtmatig, terwijl Wildervank zich wel voor de volle honderd procent inzette. Dit maakte Wildervank ook de gevaarlijkste ploeg deze avond: het kreeg een paar goede kansen.

Adequate Hoezen en Tolner
Na een kwartier voetballen leverde dit ook een goal op, nadat een speler zo uit de rug van rechtsback Joost Buiter kon lopen en de bal in de goal leggen. Dit leek zich een paar keer te herhalen, maar verdediger Roy Tolner en keeper Yorin Hoezen grepen steeds adequaat in. Na een half uur begon Stadskanaal iets beter te voetballen en kreeg een paar kleine kansen. Ook Buiter kwam meer in de wedstrijd en Wildervank kwam er aan de linkerkant niet meer door. Toch kreeg Wildervank nog wel de kans op de 2-0 na een schot vanaf zestien meter, maar keeper Hoezen kon de bal nog net van de lijn plukken.

Terugkeer Bakker
In de tweede helft kwamen Rick Hatzmann, Tycho Gasic en Danny de Laet in het veld en het leek erop dat trainer Jordi Nijgh in de rust had gezegd dat Stadskanaal meer plezier moesten uitstralen. Dit was met name bij Hatzmann heel goed te zien, die de ploeg op sleeptouw nam. Hij gooide er een flinke portie strijd in en op het middenveld kwamen ze Hatzmann wel een paar keer tegen. Vijf minuten na rust kreeg Stadskanaal een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker na een overtreding op achttien meter voor de goal. Martijn van der Goot ging achter de bal staan en schoot deze feilloos binnen: 1-1. Even later leek de van een blessure teruggekeerde Jeffrey Bakker op de van hem zo bekende manier de 2-1 te maken. Hij trok naar binnen en haalde uit, maar de bal ging naast. Even later werd de moegestreden Bakker gewisseld voor B1-speler Justin Oost. Door deze omzetting ging Ron Lohuis achterin spelen en ging verdediger Melvin Rogaar verder als linksbuiten.

Dreigende Rogaar
Rogaar bracht veel dreiging aan de linkerkant en was een plaag voor zijn tegenstander. Uiteindelijk leek hij de winnende treffer te gaan maken nadat hij loskwam vanaf de middellijn, kon opstomen, en vanaf 25 meter op het doel schoot. De bal spatte echter op de lat uiteen. De beste kansen waren daarna opnieuw voor Stadskanaal. Spits De Laet kreeg een aantal goede schietkansen om de winnende goal te maken, maar had het vizier niet op scherp staan. Achterin gaf Stadskanaal niks meer weg dankzij Lohuis en Tolner en vanuit een corner leek de laatstgenoemde ook nog te gaan scoren, maar de prima keepende doelman van Wildervank zat er tussen. Na negentig minuten floot de prima leidende scheidsrechter Schlimback voor het laatst.