Borger en ONR in balans na spektakelstuk

borgerEen dramatisch veld, een zwak acterende scheidsrechter en uiteindelijk toch een knap gelijkspel, dat verdiende Borger na het harde werken deze middag zeker wel. Kansen waren er over en weer en onder de moeilijke omstandigheden ging het spel op en neer. Uiteindelijk gaf het scorebord na negentig minuten een logische 3-3 aan en kon Borger met een verdiend punt op zak naar huis gaan.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg ONR een behoorlijke kans, maar de aanvaller van de thuisploeg schoot de bal voorlangs. Hierna volgde nog een mogelijkheid voor de thuisploeg na een slechte terugspeelbal, maar doelman Stefan Viel redde net op tijd, alleen kreeg hij daarbij wel een behoorlijke knal. Het leverde hem een bloedende neus op, en zelf deed het hem behoorlijk zeer aan de kop. Gelukkig kon de doelman verder gaan en bleef hij onder de lat staan. Na dit oponthoud liet aanvaller Luuk Kenter even later de doelman van ONR wel koud. Na gekluts op de rand van het strafschopgebied is het Kenter die beheerst met zijn linkerbeen binnen schiet. Beide elftallen probeerden wel te voetballen, maar het slechte veld en de harde wind liepen dit aardig te vergallen.

Het was dan ook veelal de lange bal die werd gehanteerd, maar dat is ook logisch dat je op zo’n veld de ballen naar voren peert. Er kwamen aan beide kanten wel wat schietkansen van afstand, maar voor beide doelmannen was er niet veel aan de hand. Na een dik half uur spelen mocht ONR blij zijn dat het niet met tien man kwam te staan, toen een middenvelder van de thuisploeg zich helemaal liet gaan. Na een schandalige overtreding waarbij de middenvelder van ONR vol op het been van Diederik Oosterwijk ging staan, had een rode kaart zeker niet misstaan. De vleugelspeler moest er dan ook geblesseerd uit, maar gelukkig voor hem had hij geen gebroken kuit. Even later was het ONR dat in de veertigste minuut de gelijkmaker wist te scoren, al had de ingooi die hier aan vooraf ging aan Borger moeten toebehoren. Toch werd er nog een keer gescoord voor rust en Mark Meinema deed dit voor Borger uit een vrije trap heel bewust. Bijna vanaf de achterlijn verschalkte hij de doelman van ONR met een curve, oh zo fijn.

ONR kwam na de rust behoorlijk goed uit de kleedkamer en ging het eerste kwartier aardig tekeer met de sloophamer. Borger kwam niet goed onder de druk van de thuisploeg vandaan en zag na 57 minuten 3-2 op het scorebord staan. Overigens waren het twee knappe doelpunten van de thuisploeg en tot tweemaal toe was het Hans van Tamelen die zijn slag sloeg.  Borger leek het heel even kwijt, maar ging nog niet ten onder in de strijd. Ondanks dat de thuisploeg wel kansen op de 4-2 kreeg, was het doelman Viel die er een paar keer op grote wijze bovenuit steeg. Daarbij kreeg Borger ook voortdurend alles tegen van de dramatische fluitende leidsman en bakt hij er gedurende de tweede helft er dan ook helemaal niets van. Borger liet zich echter niet door het hele gebeuren uit het veld slaan en bleef voor een goed resultaat gaan.

Via afstandsschoten van Gert Jakobs en Mark Hoving zorgde Borger al voor enig gevaar, maar speelde het nog geen doelpunt klaar. Goede acties van Luuk Kenter en invaller Albert Stevens zorgden er uiteindelijk wel voor dat Borger toch nog ging scoren hoor. Na deze acties was het Ronald Bulthuis die weer eens op het goede plekje stond en van dichtbij het netje vond. Met nog tien minuten tijd gingen beide ploegen volop in de strijd. Zo kreeg ONR nog wel een aantal mogelijkheden om het doelpunt te maken, maar lukte het ze niet om voorbij doelman Viel te geraken. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Borger echter nog een enorme kans om er met de volle buit vandoor te gaan toen Kenter alleen op de doelman van ONR af kon gaan. Ondanks dat de aanvaller alleen op de doelman af kon gaan lukte het hem niet om de doelman van ONR  te verslaan.  Zo bleef er uiteindelijk 3-3 op het scorebord op het staan en kon Borger met een verdiend punt weer naar huis gaan. Borger staat zo nog altijd op een keurige vierde plek en dat is voor de club een prima stek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde laat punten liggen tegen Harkstede

Westerwolde heeft gistermiddag niet optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van koploper FVV. Op het ...

Jan Springer helpt SJS langs Middelstum

Onder barre omstandigheden heeft SJS een zwaarbevochten overwinning geboekt. Op het eigen sportpark poetsten ...