Alteveer blijft lijstaanvoerder

alteveerAlteveer heeft in de thuiswedstrijd tegen Haren haar koppositie weten te behouden. De Alteveerders wonnen, na twee keer te zijn teruggekomen van een achterstand, uiteindelijk met 4-2. Met Haren troffen de geel-zwarten een ploeg die stevig in de middenmoot staat en gezien het gering aantal tegengoals ging men er in Alteveer vanuit dat het wel eens een lastige middag zou kunnen worden. Alteveer startte slap aan de wedstrijd en moest lijdzaam toezien dat Haren de lakens uitdeelde. De ploeg uit Haren speelde vol op de aanval en bracht Alteveer gelijk vanaf het eerste fluitsignaal aan het wankelen.

Lastig kwartier
Al in de vijfde minuut werd de sterke openingsfase van Haren beloond. Uit een snelle aanval werd de bal hard achter de kansloze doelman Bart Heikens geschoten. Alteveer kwam het eerste kwartier niet in het stuk voor. Na een klein kwartier kreeg Alteveer toch haar eerste grote mogelijkheid. Roy de Wijk stuitte echter op de doelman van Haren. Vanaf dat moment kreeg Alteveer meer grip op de gasten en er ontspon zich een open wedstrijd. Na een kleine twintig minuten kwam Alteveer langszij. Bryan Schenkel rondde koeltjes af. Hoewel de wedstrijd twee kanten op kon gaan, was het Alteveer dat de beste kansen kreeg. Een schotje van Roy de Wijk en een kopbal van Can Altunay leverden geen doelpunt op.

Rake strafschop
In de tweede helft startte Alteveer wederom erg slap. Dit resulteerde al snel in een achterstand. Een speler van Haren kon vanuit een hoekschop ongehinderd koppen: 1-2. Alteveer moest nu wel meer uit haar schulp kruipen en deed dit dan ook. Hoewel de Harense verdediging nog maar twaalf tegengoals had geïncasseerd, bleek dit vandaag de zwakste linie van de gasten. Elke diepe bal leverde gevaar op. Bij één van deze diepteballen werd Roy de Wijk gelanceerd. De topscorer werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Dit leverde Alteveer een strafschop op en de verdediger van Haren de rode kaart. Bryan Schenkel schoot zijn ploeg vanaf elf meter naast Haren.

Beslissende slotfase
Toen Roy de Wijk nauwelijks twee minuten later de 3-2 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar. Haren speelde ondanks de numerieke minderheid nog steeds voor een resultaat en kwam zelfs bijna langszij. De paal achter de aan de grond genagelde Bart Heikens bracht redding. Alteveer was in deze fase wel de bovenliggende partij, maar was slordig in de passing. Het duurde dan ook tot de absolute slotfase tot Alteveer de wedstrijd besliste. De ingevallen Ray den Boef was attent meegelopen en tikte een rebound eenvoudig binnen: 4-2.