Eindelijk weer drie punten voor SC Stadskanaal

stadskanaal_JPGAfgelopen zondag mocht SC Stadskanaal op Sportpark het Pagedal aantreden tegen HODO. Na zes gelijke spelen en één nederlaag was het voor de gevallen titelkandidaat wel weer eens tijd voor de volle drie punten. En dit lukte, want met veel strijd en beleving werd HODO met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Gelegenheidsspits Ramcharan
Stadskanaal begon goed aan de wedstrijd. De beleving die de laatste weken vaak ver te zoeken was, was er nu wel. Dit leverde al vrij snel een goede kans op voor Sten Vos, die na tien minuten de score kon openen, maar hij schoot de bal tegen de keeper. Tien minuten later was het wel raak. Gelegenheidsspits Bidjoy Ramcharan, die in de basis stond voor de gepasseerde Tristan Rotman, schoot de bal binnen na een verkeerde inschatting van de keeper. Hierna zakte het spel van Stadskanaal wat in en waren beide ploegen wat meer in evenwicht. Toch kon HODO het Stadskanaal niet moeilijk maken. Martijn van der Goot en Hidde Jan Hidding hadden het middenveld aardig onder controle. Ook de teruggekeerde Jeffrey Bakker liet een paar keer zien dat hij node gemist werd de laatste weken, maar toch ontbrak bij hem de scherpte van voor zijn blessure. Even leek het erop dat Stadskanaal voor rust met 10 man zou komen te spelen nadat Bakker leek na te trappen, echter beoordeelde de scheidsrechter dit als een overtreding die met geel bestraft werd.

Bidjoy Ramcharan speelde tegen HODO in de spits en was verantwoordelijk voor de 1-0 (Foto: Stoffer Bakker)

Uitblinker Van der Goot
Vlak na rust kwam Stadskanaal op een 2-0 voorsprong. Na een overtreding op Vos mocht Denny Feiken weer eens aanleggen voor een vrije trap en deze schoot hij feilloos binnen. De keeper heeft de bal alleen maar gehoord. Tien minuten na rust kwam HODO terug in de wedstrijd nadat de verdediging van Stadskanaal niet goed oplette: 2-1. Toch bleef Stadskanaal goed voetballen, met Martijn van der Goot als uitblinker, en werd HODO niet gevaarlijk. De beste kansen waren dan ook voor Stadskanaal. In de 73e minuut ging Rodney Romney goed door op links en kon de hoek uitzoeken, maar de rappe aanvaller schoot over.

Hidding alert
Ondertussen had trainer Rick Slor ook gewisseld. Yordi Saman kwam in het veld voor Bakker en Tristan Rotman loste Sten Vos af. Saman liet zich gelijk zien en was dreigend, maar een schot van hem in de 81e minuut ging naast. Een paar minuten later kon de goed spelende Ramcharan van eigen helft vertrekken, maar faalde uiteindelijk oog in oog met de keeper. Een minuut later werd de wedstrijd dan alsnog beslist en wederom lag een vrije trap van Feiken hierbij aan de basis. Zijn inzet werd nog gekeerd door de keeper, maar Hidde Jan Hidding was alert en schoot de bal alsnog binnen. In de blessure tijd kreeg Saman opnieuw nog een kans, maar ook hij faalde één op één met de keeper.

Goed moment
Voor Stadskanaal kwam de winst op een goed moment, men steeg gelijk weer een aantal plaatsen op de ranglijst en de tweede plaats is weer in zicht. Volgende week wacht voor de blauwhemden nog de uitwedstrijd tegen Protos en daarna is het winterstop.