NWVV weet weer wat winnen is

NWVVIn het openingsweekend won promovendus NWVV. Daarna brak een lastige periode aan waarin drie keer een puntje werd behaald, maar verder alleen maar nederlagen werden geleden. Daar bovenop kwam ook nog de straf naar aanleiding van de wedstrijd tegen HS ’88. Deze wedstrijd werd na aanhoudend commentaar op de leiding gestaakt, waarop de Nieuw-Weerdingers één punt in mindering werd gebracht. Maar tegen ODV, middenmoter, herpakten de mannen van Geert Aalderink zich: bij het scheiden van de markt werd de winnende treffer gemaakt.

Bovenliggende partij
De gelukkigste man in Nieuw-Weerdinge was Marko Mihalj: hij verschalkte de doelman van ODV met een bekeken schot, waardoor de 2-1 zege een feit was. Over de hele wedstrijd gezien was dit loon naar werken voor de zwart-blauwen. Voor rust was NWVV de bovenliggende partij en gaf het ODV geen moment het idee dat er wat te halen viel. Het overwicht kwam ook op het scorebord tot uiting toen Rick Hendriks een voorzet losliet op Kevin Kaiser. Deze kon vervolgens simpel binnentikken. In de loop van de eerste helft kreeg NWVV een aantal kansjes via schoten van afstand, maar gescoord werd er niet meer. ODV kwam in het laatste kwartier van het eerste bedrijf beter in het spel en konden zelfs de gelijkmaker aantekenen: een afvallende bal werd van afstand binnen gewerkt.

Uitblinker Poede
In de tweede helft was ODV opnieuw de betere partij en was het aan doelman Remon Poede te danken dat de gelijke stand op de borden bleef. NWVV kwam deze lastige fase door en dat gaf de ploeg enige hoop op een resultaat. Dat resultaat kwam er uiteindelijk ook, in de slotfase: de ingevallen Jasper Jansen bediende Mihalj, die de drie punten veilig stelde. Een fraaie teamprestatie van het hard werkende NWVV, met Remon Poede als absolute uitblinker.