SV Mussel kent geen moeite met VEV

Mussel.jpgOp een kille en winderige zaterdagmiddag pakte Mussel de volle winst tegen VEV uit Klazienaveen-Noord. Goed gespeeld werd er echter niet, al had dit ook met de weersomstandigheden te maken. Desalniettemin kwam de SV geen moment in de problemen. In de openingsfase had Mussel veelal balbezit, zonder dat er echt kansen werden gecreëerd. Rond de vijftiende minuut viel de eerste kans te noteren. Nick Uil werd vrijgespeeld en had moeten scoren. Echter schoot hij te wild in tegen de keeper aan.

Ook de volgende mogelijkheid kwam op naam van Uil. Na een soort van scrimmage voor de goal van VEV kwam de bal voor de voeten van Nick Uil die zijn schot gekraakt zag worden. Echt grote kansen bleven uit, en daarom probeerde Mark Mulder het op het half uur vanuit de tweede lijn. Zijn inzet van 25 meter belandde in de handen van de keeper. Na 32 minuten was Wim Wubs dichtbij de openingsgoal. Na een goede combinatie tussen Mark Mulder en Erwin Wijnholds kwam de bal bij Wim Wubs. De aanvaller draaide zich knap vrij, maar schoot met links rakelings naast de goal.

Twee vlotte goals
Vier minuten voor de rust viel de goal dan toch voor de SV. Mark Mulder stuurde Wim Wubs weg over de rechterkant. De clubtopscorer kon vrij gemakkelijk richting de goal lopen en schoot de bal onder de keeper door tegen de touwen. Deze voorsprong was zeker verdiend, aangezien VEV op één speldenprikje na er totaal niet aan te pas kwam. Een minuut later verdubbelde Nick Uil de voorsprong van Mussel. Nadat de bal hoog werd ingebracht in het strafschopgebied wist Richard Wubs de bal te verlengen op Nick Uil. Nick haalde in één keer uit en joeg de bal tegen de touwen: 2-0.

Tweede helft
Ook in de tweede helft was het Mussel dat alleen maar balbezit had. De SV ging dan ook op zoek naar de derde goal. Na 56 minuten legde de ingevallen Lars Hemmes de bal breed op Roy Breedveld. Na een actie van Breedveld krulde hij de bal over en langs de goal. Na een uur spelen mocht VEV een kleine mogelijkheid noteren. De vrije bal die toegekend werd aan de gasten werd het strafschopgebied ingeslingerd. Dit leverde voor VEV niks op. Even later had Roy Breedveld een goede actie in huis aan de linkerkant. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Mark Mulder terecht die op de goal schoot. Helaas voor Mulder werd de bal van de lijn gehaald. Mussel drong deze fase erg aan en ook Rick Breedveld had een aardig schot in huis. Zijn inzet ging net naast.

Strafschop
Na zeventig minuten voetballen verdiende Roy Breedveld een strafschop, die overigens vrij gemakkelijk werd gegeven. Voor Wim Wubs was dit dé mogelijkheid om zijn tweede van de middag te maken. Helaas voor Wubs pakte de keeper van VEV de zwak ingeschoten strafschop. Toch maakte Wubs twee minuten later zijn fout goed, door uit een corner de 3-0 binnen te koppen. In het restant van de wedstrijd bleef Mark Mulder het vanuit de tweede lijn proberen. Mulder schoot de bal richting de rechter benedenhoek, maar de keeper zat hier goed bij. VEV kon nog twee keer gevaarlijk worden. De eerst poging ging net voorlangs, even later werden de gasten gevaarlijk via een vrije trap. Patrieck Poker stond alert te keepen en kon de bal opvangen.

Tikkie breed
Ook Mussel kreeg nog een levensgrote kans: Robert Boels zette Wim Wubs alleen voor de keeper, waarna de meegekomen Lars Hemmes op het balletje breed wachtte. Wubs ging echter voor eigen succes en schoot tegen de keeper op. Ook in de rebound probeerde Wubs het opnieuw zelf, waar de bal nogmaals breed gelegd had moeten worden. Zes minuten voor tijd wist VEV zowaar de 3-1 binnen te schieten uit een corner. Deze tegengoal typeerde de defensie van de SV wel, dat dit seizoen nog maar één keer de nul wist te houden. De overwinning kwam evenwel niet meer in gevaar. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA redt het niet tegen Tiendeveen

In de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal stond een heuse topper op het ...

Degradatie een feit voor SV Borger na nederlaag tegen Omlandia

Borger kon het niet bolwerken tegen Omlandia en daalt weer af naar de vierde ...