Westerwolde overklast door sterk SVZ

westerwoldeIn het mooie Drentse Zeijen is Westerwolde zondagmiddag overklast door een erg sterk spelend SVZ. De mannen van Loek Swarts kregen deze middag voetballes in positiespel en effectiviteit en wisten het de tegenstander op geen enkele manier moeilijk te maken. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een terechte 5 – 0 winst voor SVZ op het scorebord.

Lastige middag
Al vrij snel in de wedstrijd werd het duidelijk dat Westerwolde een lastige middag zou krijgen. Na vijf minuten werd een tackle van Ferdy Kuiper binnen de 16-meter door scheidsrechter Macbean bestraft met een strafschop. Hoewel keeper Henk Hebers naar de goede hoek ging, wist hij de bal niet te keren. Veelal was het eenrichtingsverkeer, hetgeen voor de rust nog resulteerde in een tweede treffer voor de thuisploeg. Westerwolde kwam niet tot erg gevaarlijke aanvallen en echte kansen konden er dan ook niet worden genoteerd. Hierbij moet wel worden geconstateerd dat de harde wind in de rug vaak een nadelige rol speelde en veel aanvallen als doeltrap voor SVZ eindigden. En daar kwam nog bij dat Rik te Velde zich al na ongeveer een half uur geblesseerd moest laten vervangen door Martin Smit.

Westerwolde was kansloos tegen het sterke SVZ (Foto: v.v. Westerwolde)

Stap tekort
In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld. Met Merijn te Velde en Roy de Jongh als verse aanvallers in de ploeg, probeerde trainer Swarts wel iets meer snelheid aanvallend te realiseren. Echter, ook nu weer een vlot combinerend SVZ en een aanvallend onmachtig Westerwolde. Vaak kwamen de Westerwolde-spelers een stapje te kort om het spel van de tegenstander te ontregelen. Westerwolde kwam middels Martin Boer en Bartel Geleijnse nog wel tot een aantal schoten op doel, maar echte kansen waren er voor de elf uit Vlagtwedde niet weggelegd. Uit de vele kansen die het team had wist SVZ nog drie keer te scoren, zodat er door de op grote afstand leidende scheidsrechter MacBean een 5 – 0 winst voor de ploeg uit Zeijen in de boeken kon worden bijgeschreven.

Derby
Al met al geen goede generale voor de ploeg uit Vlagtwedde met het oog op de derby van volgende week. Dan wordt op sportpark De Barlage op het kunstgrasveld Bellingwolde – dat vanmiddag verrassend HFC’15 versloeg – ontvangen. Aan de andere kant kan misschien worden gesteld dat deze wedstrijd een mooi affiche is om zich te herstellen van de kater die deze voetbalmiddag met zich meebracht.