Gasselternijveen morst dure punten

GasselternijveenOndanks dat Gasselternijveen nog steeds de vierde plek van vijfde klasse E bezet, heeft men dure punten laten liggen in Veendam tegen DWZ. Voor de verdere klassering in de ranglijst alsmede de tweede periode was winst noodzakelijk, maar de ploeg van Roeland Deuring ging desondanks met 4-2 onderuit.

Verkeerde doel
Aanvankelijk begonnen de roodhemden prima aan de wedstrijd en hadden ze ook de beste kansen om op voorsprong te komen. Tot drie keer toe kon Artor Polloska alleen op de keeper af, maar bleek deze telkens een sta-in-de-weg. Ook was Nieveen gevaarlijk met voorzetten van Alvin Boekelo, maar konden de spitsen het niet afmaken. Toch werd er alsnog gescoord door Nieveen. Helaas niet in het juiste doel. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Michael van Gilsbeek die probeerde de bal direct weg te werken, maar hij schoot tegen Pieter Hospers aan waardoor de bal knullig langs keeper Bies verdween: 1-0. Hierna was het lastig om de draad weer op te pakken en kon DWZ voor rust nog de 2-0 maken door een voorzet, die slecht uitverdedigd werd, binnen te schieten.

Ongelukkig uitverdedigen
Na rust was het de bedoeling om snel de aansluitingstreffer te maken, maar binnen een mum van tijd werden er twee treffers van DWZ bijgeschreven. Bij beide treffers was Jörgen Nieboer ongelukkig met uitverdedigen en/of timen. Daar waar de gebroeders Polloshka hem afgelopen week nog als onmisbaar betitelden, leek dit er in de tweede helft verre van. Ondanks de 4-0 achterstand probeerden de gasten nog wel geforceerd terug te komen in de wedstrijd. Met goals van Andi Polloshka en Pieter Hospers (penalty) kwam er nog een beetje hoop, maar verder dan 4-2 kwamen de Nieveensters niet. Volgend weekend wordt naar alle verwachtingen de laatste wedstrijd van dit jaar gespeeld tegen Wedde. Winst doet dan nog hopen, bij verlies haakt men af bij de top.