HOC aan kop na winst op bezoek bij Eext

HOC

HOC heeft goede zaken gedaan in de vijfde klasse F. De geel-zwarten wisten zelf de lastige uitwedstrijd tegen Eext in winst om te zetten en omdat concurrent Gieterveen zich verslikte in SC Roswinkel gaan de mannen van Jans Spiegelaar nu aan kop. Volgende week wacht het duel tegen runner-up Weiteveense Boys en wanneer deze gewonnen wordt gaat men met een goed gevoel de winterstop in.

Mooi affiche
Het duel HOC – Eext was op voorhand een mooi affiche, aangezien beiden bij de eerste vier staan in deze competitie. Het was voor HOC vooral zaak de spitsen van de tegenstander aan banden te leggen, aangezien deze hebben aangetoond makkelijk het net te kunnen vinden. Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten, waarna de gasten na ongeveer een kwartier de wedstrijd naar zich toe trokken. Dit resulteerde na 25 minuten in een goede vrije trap van topscorer Mark van Bergen, echter zag hij zijn inzet via de vingertoppen van de keeper op de lat uiteen spatten. Even later werd wederom het aluminium getroffen. Deze keer was het Luca Klaar die de paal raakte. Aan de andere kant was ook bijna raak voor Eext, maar zij zagen hun spits een goede kans om zeep helpen en zodoende stond het nog steeds 0-0 bij rust.

0

Onreglementair gestuit
Na rust lag het initiatief weer bij HOC en door de harde wind en de solide defensie kwamen de voorwaartsen van Eext amper meer in het spel voor. De jacht op de openingstreffer namens de gasten werd geopend en deze werd na 65 minuten beloond met een doelpunt. Luca Klaar werd onreglementair gestuit door een verdediger in de zestien meter en het was Van Bergen die de strafschop verzilverde: 0-1. Vijf minuten later moest de thuisploeg na twee gele kaarten verder met 10 man, maar dit was aan het spel niet te zien. Eext bleef gas geven en zocht veelal de lange bal richting de spitsen. Een kwartier voor tijd was het echter de prima spelende Beek die aan alle illusies bij Eext een einde maakte door goed voorbereidend werk van Zikken af te maken en daarmee de eindstand op 0-2 bepaalde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde neemt punt mee uit Bellingwolde

In een meer spannende dan goede wedstrijd deelden streekgenoten Bellingwolde en Westerwolde zondagmiddag op ...

Degradatie een feit voor SV Borger na nederlaag tegen Omlandia

Borger kon het niet bolwerken tegen Omlandia en daalt weer af naar de vierde ...

Mussel wint ook van hekkensluiter Nieuw-Balinge

Mussel wist ook Nieuw-Balinge aan de zegekar te binden en boekte daarmee alweer de ...