Ongelukkig Ter Apel ’96 verliest geflatteerd in Sleen

Ter Apel '96Na twee winstpartijen op rij tegen Gieten (3-1) en Zuidwolde (3-1) had FC Ter Apel ’96 de uitwedstrijd in en tegen Sleen voor de boeg. Wederom een wedstrijd waarin de mogelijkheid aanwezig zou zijn om bij winst omhoog te kijken in plaats van naar beneden. Door de lastige weersomstandigheden en een verwacht lastig te bespelen veld verwachtten de Ter Apelers een moeilijke wedstrijd. Ondanks een goede eerste helft verloor Ter Apel met duidelijke cijfers: 4-0.

Levensgrote mogelijkheid
Ter Apel begon goed aan de wedstrijd en gaf Sleen geen mogelijkheid om aan te vallen. De ploeg was zowel in de duels als in het veldspel de betere over Sleen. De eerste kans op een treffer was dan ook voor de Ter Apelers. Albert Jan van Oosten werd met een mooie aanval vrijgespeeld op ongeveer 10 meter van het doel. Zijn schot ging echter net langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten laten kreeg ook Roy Hooiveld een levensgrote mogelijkheid. Ook hij werd vrijgespeeld en kwam alleen voor doelman Ludwig van Sleen. Hooiveld schoot hard maar recht op de doelman af waardoor ook dit niet een verdiende treffer opleverde. Ondanks deze grote kansen van Ter Apel was het Sleen dat op voorsprong kwam. Een ingebrachte corner werd kwam uiteindelijk op randje 16 in de voeten van Ter Avest. Zijn bekeken en strakke schot belandde in kruising: 1-0. Na dit doelpunt had Sleen even het betere van het spel en was Ter Apel op zoek naar de vrije man. Dit was lastig omdat Sleen gesteund door de voorspong iets verder kon inzakken en kon gaan gokken op een counter.

Wind tegen
In de rust wisselde trainer Goeree van Ter Apel linksback Bernd-Jan Herbers voor Patrick Bults. Hierdoor kwam Ter Apel met vier spelers in de voorhoede te spelen. Helaas voor de Ter Apelers had dit niet het gewenste effect. Door de harde wind waar de Ter Apelers nu precies tegenin speelden was het moeilijk om de voorwaartsen te bereiken. Toch had Ter Apel de eerste minuten nog wel enige dreiging richting het doel van Sleen, onder andere met een strak schot van Ron Kuper. Helaas voor Ter Apel moest Bults zich na ongeveer 10 minuten spelen alweer laten vervangen doordat hij een blessure had opgelopen.

Geflatteerde overwinning
Doordat Sleen wanneer het in de aanval ging vaak een meerderheid had was elke uitval gevaarlijk. Eerst werden enkele mogelijkheden nog gemist maar na 15 minuten in de tweede helft kwam Sleen dan toch op een 2-0 voorsprong. Een dieptebal werd opgepikt door Eiting en alleen voor doelman De Jonge legde hij de bal keurig breed op spits Anninga: 2-0. Na dit doelpunt verdween het heilige vuur uit de Ter Apelers en speelde Sleen een gewonnen wedstrijd. Door verdedigingsfouten liep Sleen uiteindelijk nog uit naar een verdiende maar toch wel geflatteerde 4-0 overwinning. Beide doelpunten werden opnieuw gescoord door Anninga waarmee hij een loepzuivere hattrick scoorde. Ter Apel kreeg nog wel enkele goede mogelijkheden via Ron Kuper, Roy Hooiveld en Daan Stam maar zij wisten doelman Ludwig niet te verschalken. Daarbij kreeg Ron Kuper zo’n 10 minuten voor tijd ook nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en dus een rode kaart. Zijn tweede kaart kreeg hij wegens commentaar op de soms vervelend fluitende en aanwezig zijnde scheidsrechter, welke ditmaal een handsbal in het strafschopgebied van Sleen over het hoofd zag.

Aansluiting behouden
Volgende week speelt Ter Apel haar laatste thuiswedstrijd van 2015 tegen Zwartemeer. Doordat de middenmoot in de derde klasse D behoorlijk groot is, is het van belang om deze wedstrijd in een overwinning om te zetten om die manier de aansluiting te behouden. De laatste wedstrijd van 2015 zal dan volgen op 20 december wanneer er zal worden ingehaald tegen CEC in Emmercompascuum.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

CEC, FC Ter Apel ’96, Sellingen en Gieten ongeslagen verder in de beker

CEC, FC Ter Apel '96, Sellingen en Gieten plaatsten zich op overtuigende wijze voor ...

SETA boekt knappe overwinning in derby tegen Mussel

SETA bleek in eigen huis te sterk voor Mussel, beide ploegen gaan niet meer ...

Overzicht zondag 2e klasse L: Nieuw Buinen lijdt ruime nederlaag

Nieuw Buinen verloor met ruime cijfers van Helpman, WKE '16 deed goede zaken en ...