Pekelder Boys boekt derde winst op rij

pekelder-boys1De wedstrijd tussen Pekelder Boys en Zuidlaarderveen was er één tussen twee oude bekenden. Twee jaar geleden speelden beide ploegen nog tegen elkaar voor promotie naar de derde klasse en toen was Zuidlaarderveen de sterkste over twee wedstrijden. In de verlenging van het tweede duel schoot Kasto zijn ploeg in de 121e minuut naar de derde klasse, hetgeen natuurlijk nog vers in het geheugen ligt bij de Boven-Pekelders. Zij hadden dus nog wat recht te zetten in dit zes-punten duel, dat door een doelpunt van aanvoerder Ronnie Meijer werd beslist: 1-0.

Kiezelhard
Pekelder Boys begon goed aan de wedstrijd want na acht minuten spelen was het al raak. Aanvoerder Ronnie Meijer schoot een vrije bal kiezelhard buiten bereik van de doelman binnen. Dat Zuidlaarderveen over een goed voetballende ploeg beschikt was wel bekend want met name op het middenveld en aan de zijkanten voorin waren de gasten gevaarlijk. Maar kansen op de gelijkmaker werden niet benut  en aan de andere kant kregen de Pekelders ook kansen om de score uit te bouwen. Ricardo Vonk en Jorn van Stiphout kwamen echter niet tot scoren waardoor er een ruststand  van 1-0 op het scorebord stond.

Handjes dichtknijpen
In de tweede helft was Zuidlaarderveen de betere ploeg en zijn gingen op zoek naar de gelijkmaker. Kans op kans was niet besteed aan de gasten. Een kopbal op de lat, een schot in de rebound (van de lijn gehaald door Ronnie Meijer) en het daarop volgende schot (gekeerd door Zuur) leverde ongelooflijk, maar waar, geen goal op en mocht de thuisploeg de handjes dichtknijpen. Toch viel de gelijkmaker niet veel later, echter hierbij sprake van een buitenspelsituatie waardoor Pekelder Boys weer goed weg kwam.

Nodige geluk
Door het aandringen van Zuidlaarderveen werden de ruimtes groter waardoor ook Pekelder Boys kansen kreeg op de 2-0. Zo miste Martin Schreuder (vorige week matchwinner) het geluk door alleen voor de doelman te zacht te stiften. De gasten kregen nog twee kansen maar Zuur stond z’n mannetje waardoor Pekelder Boys ietwat onterecht en hier en daar met het nodige geluk de zo belangrijke drie punten wist bij te schrijven. Het gat met de nummer 12 bedraagt nu zes punten en de middenmoot komt met twee punten ook steeds dichterbij waardoor het er allemaal weer wat rooskleuriger uit komt te zien. Na drie winstpartijen op rij staan de Pekelders zelfs met negen punten bovenaan in de tweede periode.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: SPW neemt voorschot op promotie

SPW heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste ontmoeting met Bedum. Op bezoek in ...

Valthermond dreigt overal naast te grijpen

Wat is dat toch met Valthermond? Steeds als de ploeg zich voor een uitstekend ...

Valthermond kent uitstekende middag

Valthermond deed uitstekende zaken door in eigen huis Amicitia VMC met 3-2 te verslaan. ...