Bart Heikens: “Alteveer heeft de beste mentaliteit”

alteveerDe ambitie om eerste keeper te worden leidde Bart Heikens afgelopen zomer naar Alteveer. De geboren Pekelder kwam in zijn jeugdjaren uit voor Damacota en PJC, waarna  hij de stap naar derdeklasser ASVB maakte. Hier bleek de concurrentie dusdanig dat de nu 22-jarige Heikens éen jaar verpieterde op de reservebank van het eerste elftal en één jaar zijn wedstrijden in het tweede elftal van de ‘witte muizen’ speelde: “Dat was niet de planning. Dus ik ben rond gaan kijken en kwam uit bij Alteveer. Ik ben pas sinds mijn dertiende keeper, dus wanneer ik mijzelf nog wil verbeteren, dan moet ik speelminuten maken!”

Complimenten
En dat lukt bij de geel-zwarten, want Heikens is de onbetwiste nummer één: “Ik heb al redelijk wat complimenten mogen ontvangen van teamgenoten en supporters. Het vertrouwen van deze mensen heb ik dus wel.” Toch ziet de nog steeds in Nieuwe Pekela woonachtige doelman nog wel verbeterpunten. Wanneer we hem er naar vragen, dan noemt hij hoge voorzetten: “Dat onderdeel van mijn spel moet echt nog beter. Maar wanneer ik over het geheel kijk, dan is dit mijn beste seizoen tot nu toe. Ik ben een speler die allerlei randzaken meeneemt het veld in, dus dat alles me privé voor de wind gaat draagt bij aan het feit dat ik al wat punten heb kunnen pakken voor Alteveer.”

Bart Heikens in discussie met de scheidsrechter tijdens HFC '15 - Alteveer... (foto: ....)
Bart Heikens in discussie met de scheidsrechter tijdens HFC ’15 – Alteveer… (foto: Raoul La Crois Fotografie)

Boven verwachting
Heikens valt in zijn debuutseizoen als eerste keeper wel direct met zijn neus in de boter, want enige weken geleden werd de eerste periode gewonnen: “Direct mijn eerste prijs, inderdaad! Ik zat bij iedere club wel tegen de hoofdmacht aan, maar steeds was er dan wel iets, waardoor ik niet aan spelen toe kwam. Gekscherend noem ik dat het ‘tweede-keeper-syndroom’. In de voorbereiding had ik al het gevoel dat er wat te halen viel voor Alteveer.” Daar werd in voetbalminnend Groningen en Drenthe niet overal zo over gedacht, want de prestaties van de manschappen van René Nijgh trokken veel aandacht: “Eigenlijk is dat ook wel logisch, want onze doelstelling was handhaving. Nu staan we er met 26 uit twaalf geweldig voor!”

Lastige middag
Of dat komende zondag ook nog zo is, na het bezoek van Alteveer aan naaste belager Nieuw-Roden, is mede afhankelijk van Heikens: “We missen de geschorste René Meems en onze topscorer Roy de Wijk moet helaas werken, dus het zal een heel zware wedstrijd worden. Helemaal gezien onze resultaten tegen de hoger geplaatste teams. Want daar hebben we het gewoon lastig tegen.” Wanneer we de goalie, die momenteel bezig is aan zijn laatste jaar als student Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool te Groningen, vragen naar de kracht van Nieuw-Roden, dan moet hij een echt antwoord schuldig blijven: “Ik ken de ploeg niet, en ik heb ook nog nooit tegen ze gespeeld. Maar het enige dat ik vrees is hun goede reeks resultaten, terwijl wij juist wat aan het kwakkelen zijn.”

Heikens stijlvol in actie... (foto: Raoul La Crois Fotografie)
Heikens stijlvol in actie… (foto: Raoul La Crois Fotografie)

Wedstrijdmentaliteit
Maar Heikens weet al welk wapen Alteveer daar tegenover gaat zetten: “Wanneer een tegenstander beter is, dan gooien wij er een schepje bovenop! Ik denk dat er niet veel ploegen zijn die een betere wedstrijdmentaliteit hebben dan Alteveer.” En dat is volgens de werknemer van Poiesz Supermarkten ook de verdienste van zijn trainer: “René houdt ons scherp. Hij legt veel passie in het coachen en dat slaat over op de spelers. Daarnaast heeft hij een speelwijze gekozen waar we punten mee halen, dus dat zorgt er ook wel voor dat we een stapje extra doen.”

Syndroom
Tot slot vragen we of Alteveer bij winst tegen Nieuw-Roden zichzelf ook als kampioenskandidaat durft te beschouwen: “Persoonlijk vind ik dat je altijd het hoogst haalbare moet willen halen. Of we dan uiteindelijk kampioen worden zien we wel. Ik ben op dit moment vooral blij dat we de eerste periode hebben gepakt én dat ik verlost ben van het ‘tweede-keeper-syndroom, want dat zat me wel een beetje dwars!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

André van Dijken wil afzwaaien met promotie

Gieterveen-keeper André van Dijken was drie jaar geleden eigenlijk al lang en breed gestopt, maar liet ...

Westerwolde krijgt lucht door intikkers Merijn te Velde

Vier keer scoren in één wedstrijd is niet veel voetballers gegeven. Voor Merijn te ...