Van Bergen gaat uit van titel voor HOC

HOCWie naar het programma van komende zondag in de vijfde klasse F kijkt, mag met recht de term ‘Super Sunday’ in de mond nemen. De gehele top zes speelt namelijk onderlinge duels. Kanaalstreek-club Gieterveen (derde) komt in actie tegen EHS ’85 (vijfde), terwijl streekgenoot HOC (eerste) tegen Weiteveense Boys (tweede) gaat spelen. Mark van Bergen, clubtopscorer van HOC, kijkt uit naar de clash: “Wij zullen opnieuw een fysiek sterke tegenstander met goed voetbal moeten bestrijden. Maar dat lukt ons het hele seizoen al erg goed, dus ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Stap terug
Met Van Bergen spreken we één van de meest in het oog springende spelers van HOC. In de zomer van 2014 kwam de middenvelder over van derdeklasser ZBC. Wat gezien kan worden als een bijzondere stap was voor de in Groningen woonachtige Van Bergen een logische optelsom: “Ik had na mijn terugkeer van FC Emmen een aantal seizoenen in het eerste van Oring (voorganger van HOC, red.) achter de rug toen ik de stap naar ZBC maakte. Op dat moment speelden zij in de tweede klasse, maar ik werd er toch een vaste waarde op het middenveld.” Maar toen de ploeg uit Zweeloo naar de derde klasse degradeerde en er twee seizoenen achter elkaar een aantal spelers besloot ZBC de rug toe te keren, ging Van Bergen ook twijfelen: “Mede door de samenstelling van de spelersgroep had ik het goed naar mijn zin bij ZBC. Toen ik voor mezelf besloten had, heb ik getwijfeld over het aanmelden bij een club in mijn woonplaats Groningen of terug naar Odoorn om te spelen met vrienden.”

Mark van Bergen: doelpuntmaker en vormgever...
Mark van Bergen: doelpuntmaker en vormgever…

Beslissende dingen
Uiteindelijk viel de keuze dus op HOC, zoals zijn oude club inmiddels heette. En met succes, want na anderhalf seizoen staat de tellen voor de 27-jarige op 29 treffers: “Dat onderdeel van mijn spel gaat inderdaad naar wens. En scoren leidt uiteindelijk tot het behalen van overwinningen en punten, dus in die zin ben ik tevreden over mijn prestaties.” Maar Van Bergen voegt daar wel direct aan toe dat hij de lat voor zichzelf hoger legt: “Het veldspel kan nog wel wat beter, wat mij betreft. Mijn trainer en ploeggenoten verwachten van mij dat ik beslissende dingen doe. Met de goals lukt dat goed, maar ik wil het graag ook op andere onderdelen doen.” Daar krijgt Van Bergen in de resterende wedstrijden van het seizoen ongetwijfeld de kans voor. Wedstrijden waarin de geel-zwarten proberen promotie naar de vierde klasse af te dwingen.

Ambities uitspreken
“Vorig jaar hebben we ook goed gepresteerd, maar liepen we promotie mis. Dat we het nu ook weer goed doen, vind ik niet verrassend. We hebben namelijk versterking gekregen en daardoor zijn we nu ook in de breedte sterker geworden.” Van Bergen, die bij Nedmag in Veendam als procestechnoloog werkt, durft zelfs te stellen dat HOC met de huidige selectie goed mee had kunnen komen in de vierde klasse: “We hebben nu voor iedere linie een goede vervanger in de selectie. De meeste ploegen worden niet direct sterker van het inbrengen van wisselspelers, maar bij ons is dat niet aan de orde.” Volgens de middenvelder is HOC gezien deze omstandigheden dé kanshebber voor de titel in 5F: “We staan nu bovenaan zonder nederlaag te hebben geleden, dus dan mag je heus uitspreken dat je voor het kampioenschap gaat!”

Fysiek versus voetbal
Maar dan moet het nog wel afrekenen met concurrenten Gieterveen, Weiteveense Boys en in mindere mate Eext en SC Roswinkel: “Dat zijn de ploegen die uit gaan maken wie kampioen wordt. Verder vind ik het niveau van onze tegenstanders bijzonder laag. Dat komt uiteraard door mijn verleden bij ZBC, maar dat neem ik voor lief, want op dit moment vind ik sfeer en gezelligheid erg belangrijk.” Wanneer we vragen naar de verwachting voor komende zondag, dan blijkt dat Van Bergen zijn tegenstander amper kent: “Van wedstrijden uit het verleden kan ik me herinneren dat het over het algemeen ploegen waren die een forse dosis strijd en fysieke kracht in de wedstrijd leggen. Wij gaan hier écht voetbal tegenover zetten. Een makkelijke middag zal het niet worden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

Enkele dagen voor start van de competitie is nieuwbakken vierdeklasser SPW geconfronteerd met een ...

Roy de Jongh schiet vijf keer raak!

Vijf goals in één wedstrijd. Voor veel voetballers is het een droom, maar Roy ...