Alteveer koploper af na zeperd

alteveerIn een directe confrontatie tegen nummer twee op de ranglijst, Nieuw-Roden, heeft Alteveer haar koppositie aan de gastheren moeten afstaan. Alteveer werd op alle fronten afgetroefd en mocht van geluk spreken dat het ‘slechts’ 6-1 werd. Voor Alteveer is de winterstop nu aangebroken. Voor de mannen van trainer Nijgh is het zaak om tijden het kerstreces te genieten van de prima eerste seizoenshelft en zich weer op te laden voor de tweede seizoenshelft. Daarin zal Alteveer zo lang mogelijk proberen om mee te blijven doen in de titelrace.

Vlot gespeeld
Al na vijf minuten leek de wedstrijd gespeeld. Alteveer werd aan alle kanten voorbij gelopen door een ontketend Nieuw-Roden en keek dan ook al vlot tegen een 2-0 achterstand aan. Trainer René Nijgh greep vlot in en wisselde de ongelukkig spelende Erik Wolfs voor topscorer Roy de Wijk. De aanvaller begon vandaag op de bank, omdat het er lang op leek dat De Wijk afwezig zou zijn wegens werk. De Wijk was toch op tijd in Nieuw Roden, maar omdat de topscorer de hele week niet had getraind begon hij als wisselspeler.

Klein wonder
Ook met De Wijk binnen de gelederen lukte het Alteveer niet om de wedstrijd te doen kantelen. Nieuw-Roden was heer en meester en speelde Alteveer compleet zoek. Dat het bij rust slechts 4-0 stond mag een klein wonder heten. Nieuw-Roden creëerde legio kansen, maar het faalde dikwijls in de afwerking. De tweede helft was met deze tussenstand tot een formaliteit verworden. Alteveer probeerde de schade beperkt te houden, maar Nieuw-Roden was niet van plan gas terug te nemen.

Vlam in de pan
Toen halverwege de tweede helft 6-0 op het scorebord stond, leek een monsterscore in de maak. Ineens uit het niets sloeg de vlam in de pan. Een opstootje leverde Ray den Boef en een speler van Nieuw-Roden de rode kaart op. De scheidsrechter besloot een afkoelingsperiode in te lasten. Het laatste gedeelte van de wedstrijd namen de gastheren wat gas terug en kon Alteveer zelfs de eretreffer maken. Roy de Wijk wist het enige schot op doel dat Alteveer deze middag produceerde tot doelpunt te promoveren. Zo eindigde de wedstrijd in een duidelijke 6-1 voor de nieuwe koploper.