Duur puntverlies voor Mussel

Mussel.jpgMussel speelde de laatste wedstrijd van het jaar 2015 thuis tegen Nieuw Balinge. Beide teams speelden een wedstrijd van een bedenkelijk niveau, wat een terecht gelijkspel tot gevolg had. Mogelijk een duur gelijkspel, want de roodhemden gaan nog aan kop in de strijd om de tweede periode, maar hadden bij winst al een voorschot op een periodetitel kunnen nemen.

Strafschopclaims
In de openingsfase had Nieuw Balinge een strafschop verdiend. Iedereen was het daar wel over eens, alleen de man die daar over ging zag het anders. Daar kwam de SV dus goed weg. Sterker nog, in de tegenaanval ontstond een grote kans voor Mussel. Lars Hemmes ging er van door, legde de bal terug op Wim Wubs die vervolgens de bal te scherp voor gaf op Richard Wubs. Enkele minuten later had Mussel zomaar een strafschop kunnen krijgen, alleen had de scheidsrechter net voordat er een overtreding werdt gemaakt al gefloten voor een overtreding op de keeper van de gasten. Iets waar iedereen het ook wel over eens was dat het geen overtreding was.

Eerste kans
Het was wachten op de eerste grote kans van de wedstrijd, die er pas na 27 minuten kwam via Lars Hemmes. De aanvaller draaide goed bij zijn tegenstander weg en vuurde meteen op doel, maar zijn vizier stond niet op scherp. Een minuut later was het Nieuw Balinge dat een grote kans mocht noteren. Achterin stond Mussel te slapen, waardoor de gasten zo door konden lopen. Ook het vizier van Nieuw Balinge stond niet op scherp. Meteen daarop was Mussel weer gevaarlijk. Na een uitstekende voorzet van Richard Wubs kopte Wim Wubs de bal op de goal. De keeper redde in eerste instantie en Jan Voshart was er als de kippen bij in de rebound. Tot een goal leidde dit niet.

Geen verschil
Voor de rust kreeg Nieuw Balinge nog twee mogelijkheden. Eerst kon een spits vrij gemakkelijk doorlopen richting de goal. Keeper Patrieck Poker verkleinde zijn doel goed waardoor de aanvaller te gehaast naast schoot. Een minuut voor het rustsignaal ontstond er een één-tegen-één situatie met de aanvaller en keeper Poker. Poker werd knap gepasseerd, maar Robert Boels was goed meegelopen en maakte de aanval onschadelijk.

Armoedig
Na de pauze was het Mussel met de eerste grote kans. Wim Wubs nam een snelle vrije bal, die door Lars Hemmes werd verlengd, waardoor de bal bij Richard Wubs terecht kwam. Ook Richard Wubs wist het doel niet te vinden. Na een uur spelen kreeg Nieuw Balinge missichien wel de grootste kans van de wedstrijd. Ook nu verkleinde Patrieck Poker zijn doel goed en schoot de aanvaller naast. Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd was er een uitbraak van Mussel. Roy Breedveld ging er vandoor over links, passeerde zijn tegenstander, maar zag zijn inzet in de handen van de keeper eindigen. In de laatste minuten kreeg Nieuw Balinge nog twee mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Al met al verdiende de wedstrijd geen winnaar.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer slaat goede slag

Alteveer reisde op deze onstuimige zondag af richting Dalerveen voor de wedstrijd tegen DSC’65. ...

Gehavend Buinerveen verliest van SC Balkbrug

Buinerveen heeft zondagmiddag geen potten kunnen breken tegen middenmoter Balkbrug. In eigen huis gingen ...

Stadskanaal lijkt af te haken in titelstrijd

Na de periodewinst afgelopen donderdag tegen Bargeres stond voor SC Stadskanaal de inhaalwedstrijd in ...