Kansenregen, maar geen punten voor GKC

gkcGKC heeft haar laatste wedstrijd onder leiding van interim trainer Harry Krol niet in winst om weten te zetten. Op bezoek bij het eveneens in de middenmoot bivakkerende DOS ’63 kregen de Gasselters wel veel kansen, maar niet de drie punten. Aan de nieuwe trainer Emiel Jansen, hij komt over van Gasselternijveen en begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, de taak om na de winterstop weer de stijgende lijn in te zetten.

Actieve Wieringh
De geel-zwarten waren voor rust de betere ploeg en kregen zoals gezegd veel kansen. In een iets gewijzigde opstelling, er werd met twee spitsen gespeeld in plaats van drie, werd er aardig gecombineerd en werd er geprobeerd goed op te bouwen. Dit leverde onder meer een kans op voor Gert Sterken na dik tien minuten spelen, maar zijn afstandsschot leverde geen doelpunt op. Diezelfde Sterken stuurde een paar minuten later Richard Wieringh de diepte in, maar ook zijn inzet ging voorlangs. Na een dik half uur spelen verloor GKC ietwat de grip op het duel, hetgeen een kans opleverde voor DOS. Deze ging echter over het doel van keeper Jeroen Keizer. Voor de rust waren er nog een aantal kansen voor GKC, met name via de actieve Wieringh, maar de ploeg ontbeerde vanmiddag het geluk en tot overmaat van ramp was het aan de andere kant wel raak uit één van de spaarzame aanvallen van DOS: 1-0.

Paal
In de rust bracht Krol Danny Kolp in het veld, waardoor er meer snelheid kwam in de voorhoede. Dit leverde enkele mogelijkheden op, maar achtereenvolgens Mensinga, Sterken en Willy Kral misten. In de 50e minuut was Sterken wederom erg dichtbij een treffer, maar ditmaal stond de paal de gelijkmaker in de weg. Deze viel na een uur spelen dan uiteindelijk toch. Het was Sterken die toch tot scoren kwam, na goed verlengen van Kral: 1-1. Vervolgens posteerde Krol Reinoud Kemp in de voorhoede naast Kral, waardoor de bal beter vastgehouden kon worden. Dit leverde in eerste instantie weinig gevaar op was het zaak voor GKC om het initiatief weer te pakken.

Domme overtreding
Een kwartier voor tijd ontstond een grote kans voor Kolp, die het probeerde met een lob na een fout van de keeper. Zijn inzet werd echter op het laatste moment weg gekopt door een verdediger. Even later weer een kans voor Kolp, maar deze keer schoot de snelle aanvaller voorlangs. DOS kreeg zo’n tien minuten voor het einde ook nog een goede kans, maar zij misten en zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Helaas voor GKC werd het zelfs nog een nederlaag, nadat een domme overtreding van Bart Heijerman werd bestraft met een penalty. Deze werd benut door DOS, waarmee het een gelukkige overwinning boekte tegen een strijdend en bij vlagen goed GKC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fel Musselkanaal verslaat hoogvlieger Dalen

Musselkanaal boekte een belangrijke zege tegen Dalen in de strijd om handhaving.