NWVV redt het niet tegen SC Angelslo

NWVVZaterdagmiddag moest NWVV het opnemen tegen SC Angelslo. De Nieuw-Weerdingers, die vorige week een overwinning boekten, konden het tegen de Emmenaren niet bolwerken en gingen met 3-1 onderuit. NWVV speelde een groot deel van de tweede helft met een speler minder na een dubieuze rode kaart voor Marko Mihalj en haalde uiteindelijk met slechts negen spelers het einde van de wedstrijd.

Hendriks raak
Het was Angelslo dat op voorsprong kwam. Door balverlies ging de ploeg er aan de rechterkant er door, waarna de bal over de grond werd voorgegeven en vervolgens werd ingetikt. Na de goal was de wedstrijd in evenwicht. NWVV probeerde vroeg druk te zetten en één keer leverde dit succes op: de bal werd op het middenveld onderschept, waarna Rick Hendriks diep werd gestuurd. Hendriks liep goed door en schoot de bal vanaf zestien meter straks in de lange hoek. Toch was het Angelslo die niet meer dan tien minuten later weer op voorsprong kwam. In het as van het veld gaf NWVV teveel ruimte aan Angelslo, waarna Ali Arslan een steekbal gaf op de spits, die werd omgezet in een doelpunt.

Grote kansen
Het spel ging nog steeds op een neer, maar NWVV kreeg nog de grootste kans in de eerste helft. Na een goede solo van Marko Milhalj kwam hij recht op de keeper af, maar deze stuitte hem uiteindelijk. In de tweede helft werd NWVV beetje naar beetje de bovenliggende partij. Wel was het Angelslo dat vlak na rust een goede kans kreeg. Vlak daarna was het NWVV dat een grote kans kreeg: Tim Kollmer was in balbezit gekomen op de helft van de tegenstander, waarna hij Raymond Aardema bal gaf. Deze passeerde een man en kon daarna ook recht op de keeper afkwam, maar ook hij verzaakte om de bal tegen de touwen te schieten.

Tien NWVV’ers
Rond de zeventigste minuut nam de scheidsrechter van dienst een cruciale beslissing. Een speler van Angelslo speelde de bal te kort op zijn doelman, waarna Marko Milhalj geloof had in de bal en er achteraan ging, maar in duel kwam met doelman. Volgens de scheidrechter werd de doelman met gestrekt been geraakt en Mihalj kreeg hierdoor rood, waar de doelman ook zelf in het duel ging. Angelslo kon echter met dit voordeel geen overwicht creëren en NWVV speelde nog steeds om de gelijkmaker te forceren.

Negen NWVV’ers
Later kwam NWVV zelfs met negen man te staan: Marko Kloppenburg kreeg zijn tweede gele kaart voor het maken van een handsbal en moest ook het veld verlaten. Zelfs met negen spelers was het NWVV dat het Angelslo nog lastig maakte uit vrije trappen en uit een snelle uitval, maar er konden daaruit geen grote kansen meer gecreëerd worden. Aan het eind van de tweede helft speelde NWVV alles of niets, waarbij het een aantal hoekschoppen kreeg. Doelman Remon Poede koos er nog voor om een paar keer mee naar voren te gaan, maar meer dan een tegentreffer uit een snelle tegenstoot leverde het niet op.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal na rust onderuit in Emmen

SC Stadskanaal startte 2017 gistermiddag met een oefenwedstrijd in de JenS Vesting, het stadion ...

Onstwedder Boys sluit magere reeks af

Eindelijk. Dat zal het gevoel bij Onstwedder Boys geweest zijn. Want na een reeks ...

Gasselternijveen ziet Veelerveen in extremis langszij komen

Lang leek het erop dat Veelerveen – Gasselternijveen een ‘vorentscheidung’ was in de degradatiestrijd. ...