Onstwedder Boys slaat Corenos van zich af

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 2-0 gewonnen van Corenos. Op basis van de kansen die de Boys met name in de tweede helft kregen was het een verdiende overwinning. Onstwedder Boys heeft na deze overwinning negentien punten uit dertien wedstrijden en staat op de zesde plaats in de vierde Klasse C. De oranjehemden hervatte de competitie in februari.

Veel strijd, geen kansen
In de eerste helft werd door beide teams veel strijd geleverd. Er waren veel duels en weinig mogelijkheden, waarbij de goed leidende scheidsrechter Strating uit Emmen het spel kort hield. De beste kans in de eerste helft was voor Gerko Scheper, die na zes minuten spelen de bal uit een vrije trap van Elmar Bijl keurig aannam en de bal op de paal schoot. Corenos kreeg even later een goede mogelijkheid toen Marcel Dijkstra op links werd aangespeeld. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Anne Jan ten Harkel, maar zijn schot werd geblokt door Taco Koudstaal. Tien minuten voor rust pakte Gerko Scheper de bal slim af van een tegenstander en kon doorgaan richting het doel van de ploeg uit Roodeschool. Hij werd echter aan zijn shirt vastgehouden, hetgeen zijn directe tegenstander een gele kaart opleverde. Gescoord werd er voor de rust niet. 

Sterker en sterker
Na twintig minuten spelen in de tweede helft werd Onstwedder Boys steeds sterker en kreeg het een aantal goede mogelijkheden. Een inzet van Gerko Scheper werd door de 18-jarige Sven Knot uitstekend tot corner verwerkt. Even later tikte Rutgert Tipker de bal net naast uit een voorzet van Gerben Meems en kort daarna werd Nick Wagenaar uitstekend vrijgespeeld door Harm Jan Wilzing, maar hij trapte over de bal, waardoor ook deze aanval niets opleverde. De enige mogelijkheid voor Corenos was voor Germen Tamsma, die een voorzet net naast het doel van Rein Koudstaal kopte.

Late beslissing
Tien minuten voor tijd werd het 1-0 voor de Boys. Nick Wagenaar nam snel een vrije trap en bracht Gerben Meems in stelling. Zijn voorzet werd door Abel Jan Huiges, die net daarvoor was ingevallen, uitstekend in de verre hoek gekopt. Gerben Meems was vervolgens dichtbij de 2-0, maar trof van dichtbij de paal. In de laatste minuut ging Gerko Scheper uitstekend door op rechts, passeerde zijn tegenstander en schoot de bal prima binnen, waarmee de eindstand op het bord kwam.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen redt het niet tegen koploper

Buinerveen is er niet in geslaagd om koploper KSC te verrassen. Op bezoek in ...

De Treffer wint opnieuw en is runner-up

Door een overwinning op middenmoter SC Roswinkel is De Treffer '16 opgeklommen naar plaats ...

Sleen – Musselkanaal gestaakt na ernstige blessure

De wedstrijd tussen Sleen en Musselkanaal is vlak na rust gestaakt vanwege een ernstige ...