SETA nipt onderuit tegen Wildervank

setaAfgelopen zaterdag mocht SETA thuis aantreden tegen Wildervank. Na vorige week met een gehavend elftal met 5-0 te hebben verloren van Veendam 1894, ging de ploeg van Wilbert Arends op zoek naar eerherstel. Ook in deze wedstrijd was de thuisploeg niet geheel compleet, waarbij de trieste conclusie moet worden getrokken dat twee belangrijke spelers uit het elftal voor langere tijd uitgeschakeld zijn.

Comfortabel
Beide ploegen waren in het begin redelijk aan elkaar gewaagd en na wat kleine mogelijkheden aan beide zijden, was het in de 35e minuut Ben Davids die de score opende na goed doorzetten en een goede voorzet van Arjan Kaijser. Vlak voor rust kreeg SETA de ideale mogelijkheid om de score uit te breiden. Via een penalty zou de ploeg op een comfortabele 2-0 kunnen komen, helaas wist Ricardo van der Werff de kans niet om te zetten in een doelpunt en gingen de ploegen met een 1-0 stand de rust in.

Rode kaart
Na de rust kreeg SETA direct de deksel op de neus en was het na twee minuten gelijk. Een goede voorzet vanaf rechts werd na een kleine verdedigende fout afgemaakt door Wildervank: 1-1. Hierna kon de wedstrijd alle kanten op en in de 68e minuut leek SETA op voorsprong te komen. Helaas wist Fidel Plat deze kans niet om te zetten in een goal en waren het de gasten die uit de counter die uit deze situatie volgde, de 1-2 scoorden. SETA probeerde het hierna nog wel, maar de ambities werden nog meer de kop in gedrukt nadat Ben Davids rood kreeg.

Net niet
Dit gebeurde na een scrimmage rond het strafschopgebied, waarbij Davids zich liet verleiden tot het duwen van een tegenstander, waarna hij met rood moest vertrekken. Hierna kon SETA geen vuist meer maken en verloor de ploeg weer nipt een wedstrijd, zoals dit al zo vaak gebeurde dit seizoen. De ploeg heeft het geluk niet aan hun zijde en het is tot nu toe een seizoen van net niet. Wellicht dat hier na de winter verandering in komt. Tot die tijd rest SETA nog de inhaalwedstrijd thuis tegen Nieuw Ballinge.