SJS heeft de eerste overwinning binnen!

SJSEindelijk was het dan zover. SJS pakte in de twaalfde wedstrijd van het seizoen de volle buit. Ondanks het feit dat SJS een flink aantal spelers miste, wist het Elim (derde op de ranglijst) een nederlaag toe te brengen. Rick Steursma werd de grote man met drie treffers, maar het was vooral het collectief dat een 4-2 overwinning over de streep trok.

Sterke Van der Zande
Aanvankelijk zag het er absoluut niet naar uit dat SJS met drie punten van het veld zou stappen. Al binnen een minuut kwam Elim op voorsprong. Uiterst zwak verdedigen lag hieraan ten grondslag. Hermann Klomp was uiteindelijk de gevierde man en tekende aan voor de 1-0. Dat SJS in de wedstrijd bleef had het vooral te danken aan een gebrek aan scherpte bij Elim en goed keeperswerk van Marthyn van der Zande. Na een kwartier werden de spelers zich bewust dat er iets moest gebeuren en door het coachen vanaf de kant door trainer Loewi Piebes, maakte SJS het de spelers van Elim moeilijker en werd er druk gezet naar voren. Dat hield in dat het middenveld keihard moest werken.  Elim kon niet meer opbouwen van achteruit en het harde werken gaf resultaat. Elim maakte fouten, hiertoe gedwongen door het fanatisme waarmee SJS druk op de bal zette. Een fout in de achterhoede van Elim leidde het eerste doelpunt in van SJS. Rick Steursma scoorde 1-1 na bijna een half uur spelen.

Aanvoerder Frank Venema gaf het goede voorbeeld... (foto: Brigitte de Wijk)
Aanvoerder Frank Venema gaf het goede voorbeeld… (foto: Brigitte de Wijk)

Straatvechter Venema
In de rust bracht Piebes Tom Timmer in het veld voor Jan Springer. Deze wissel zorgde ervoor dat het elftal beter in balans was en Timmer kan terugkijken op een uitstekende invalbeurt. In de eerste tien minuten kreeg SJS drie opgelegde kansen, maar deze werden niet benut. Uiteindelijk, na een een-tweetje met Ronald Zuidema, maakte Rick Steursma zijn tweede goal. Elim stond op achterstand en koos ervoor achterin een-op-een te spelen. Dit leidde niet tot opgelegde kansen voor hen. Wel kreeg SJS steeds meer overwicht. In de zeventigste minuut kreeg SJS een corner. De doelman van Elim zag er niet goed uit. Hij werd gehinderd door zijn eigen spelers en kon de bal niet wegwerken. De bal viel op de grond tussen een mêlee van benen. Vervolgens kwam de ware aard van een “straatvechter” naar boven in Frank Venema en hij werkte de bal in het doel.

Hattrick Steursma
Hierna gooide Elim alles op de aanval en uit een corner werd de 2-3 gemaakt. Hieruit putte Elim moed en het wilde minimaal een gelijkspel. Maar na een prachtige uitbraak van Zuidema over rechts, gaf hij zich zelf tijd een prachtige voorzet te geven. Het was voor Rick Steursma onmogelijk voor deze bal weg te kruipen. Snoeihard kopte hij de bal achter de doelman van Elim. Dit was met recht het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Voor SJS werd de wedstrijd een ware slijtageslag en het was tijd om vers bloed binnen de lijnen te brengen. Evan de Hoop verving Emiel van der Vlag en Jasper Nomden ging naar de kant ten faveure van Paul Schuurman.

Collectief
Deze omzettingen legden SJS bepaald geen windeieren en mede daardoor werd de overwinning uit het vuur gesleept. Het tekent maar weer het belang van een brede selectie en dus mag er gerust gemeld worden dat de ‘bank’ vandaag erg belangrijk was voor de blauwhemden.
Al met al een mooie middag, waarbij het collectief zorgde voor een uitstekend resultaat! Het zou erg mooi zijn wanneer SJS het inhaalduel tegen Willemsoord, volgende week, ook met een goed resultaat weet af te sluiten. De ‘wereld’ zou er dan weleens heel anders uit kunnen zien ten aanzien van de tweede seizoenshelft.