Doelman Van Dijk redt punt voor Gieterveen

GieterveenGieterveen heeft in de wedstrijd tegen EHS ’85 geen revanche genomen voor de eerste verliespartij van dit seizoen tegen Roswinkel. Waar achteraf bleek dat een overwinning genoeg was geweest om HOC weer voorbij te kunnen op de ranglijst, werd er gelijk gespeeld in een wedstrijd waarin het kansen regende. Het was keeper Van Dijken die letterlijk zorgde voor de gelijkmaker in de allerlaatste minuten van de wedstrijd! 

Spitsen met moeite
De uitslag was op basis van de eerste helft opmerkelijk te noemen. De thuisploeg speelde de beste 45 minuten van de afgelopen wedstrijden en creëerde, net als vorige week, een handvol opgelegde kansen. De spitsen die in het begin van het seizoen zo trefzeker waren hebben nu duidelijk moeite om het net te vinden, maar soms moet je ook een beetje geluk hebben om een wedstrijd te kunnen beslissen. Zo was het Jorg Post die na vijf minuten al een mooie bal vanaf de zijkant op de binnenkant van de paal zag belanden. Spits De Vries kwam hierop net een teenlengte te kort om de rebound in te tikken.
De kansen kwamen vooral via de snelheid over de zijkanten, maar de voorzetten kwamen vaak net niet op plaats van bestemming aan. Toch ontstonden er, zoals gezegd, veel kansen voor de groenhemden.

Geen doelpunten
Stefan van der Veen kopte eerst en schoot later op de knieën van de keeper. Niek Drent ging alleen op de keeper af, maar zag zijn bal net over de deklat verdwijnen en Rideon de Vries was de keeper al gepasseerd, maar kwam nog een verdediger op de doellijn tegen.
EHS ’85 was niet hélemaal kansloos in de eerste helft. Eénmaal kwam een subtiel passje door het centrum van de verdediging terecht bij Richard Fuhler. Alleen voor de keeper schoot hij de bal hoog over. Na een half uur spelen leek de ban gebroken te kunnen worden. Post kapte twee verdedigers uit en werd door de derde ondersteboven getorpedeerd. De verder prima fluitende scheidsrechter Van der Veen had de fluit al in de mond, maar durfde uiteindelijk geen penalty toe te kennen. Hierdoor bleef het tot de rust 0-0 waar een 5-1 stand niet had misstaan. 

Kleiner verschil
De tweede helft was het krachtsverschil minder groot. EHS ’85 drong in het begin iets meer aan en Gieterveen leek het niveau van de eerste helft niet meer te kunnen halen. Lang vielen er geen grote kansen te noteren, al waren beide ploegen zo nu en dan dreigend vanuit corners en vrije ballen. De grootste kans was voor Van der Veen en/of Mulder. Van der Veen kon vanuit een corner nog net met de noppen bij de bal, waardoor deze net tussen de tweede paal en Mulder doorrolde.
Trainer Doldersum besloot hierna om laatste man Weerts en rechtsvoor Drent met elkaar te wisselen om nog meer snelheid en daardoor druk op het vijandelijke doel te zetten. Ondanks dat Weerts inderdaad regelmatig gevaarlijk was met zijn snelheid liet Drent een bal onder zijn voet doorglippen op het natte veld waardoor Fuhler alleen op keeper Van Dijken af kon.

Scorende keeper
Half uitglijdend kreeg hij de bal langs Van Dijken waardoor het ineens 0-1 stond. Bij het publiek van Gieterveen stond de wedstrijd van vorige week nog op het netvlies en werd alweer aan een doemscenario gedacht.
Niets bleek minder waar. Waar Bakker (misser voor open goal) en Van der Veen (volley tegen de keeper) nog de kansen op de gelijkmaker misten, was het keeper Van Dijken die toch nog voor een punt zorgde. Vanuit een corner stuiterde de bal richting de sluitpost en met buitenkant rechts werkte hij de bal tergend langzaam over zijn collega: 1-1. Uiteindelijk dus erg gemengde gevoelens. Niemand had dit scenario kunnen bedenken, maar men realiseerde zich direct dat hier een overwinning is verspeeld. Zo blijven de groenhemden in het kielzog van koploper HOC en Weiteveense Boys.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten verliest van LEO

Gieten verloor op bezoek bij LEO, waardoor het seizoen als een nachtkaars lijkt uit ...

Mussel – SJS (0-1) krijgt opvallende wending

SJS stelde een niet-gerechtigde speler op tegen Mussel en dus zal de wedstrijd overnieuw ...

Gelukkig Borger wint topper van MSC

Borger won de topper van MSC, maar had geluk dat een glaszuiver doelpunt van ...