Gehavend Ter Apel ’96 gelijk tegen Zwartemeer

ta-96Onder prima weersomstandigheden speelde FC Ter Apel ’96 afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Zwartemeer. Trainer Henry Goeree van de Ter Apelers moest voor deze wedstrijd zijn basisopstelling aanpassen omdat aanvoerder Roy Hooiveld opnieuw geschorst was, Patrick Bults geblesseerd en Ron Kuper wegens ziekte niet helemaal okselfris aan de wedstrijd kon beginnen. Dat de verschillen in de derde klasse D klein zijn was ook deze wedstrijd weer duidelijk te zien.

Kleine verschillen
Zwartemeer begon aan de wedstrijd als nummer twee van de competitie, Ter Apel begon als nummer 10. In de eerste helft was het echter Ter Apel dat de sterkste was van de twee ploegen, de tweede helft was dit Zwartemeer. Toen scheidsrechter Geertsema uiteindelijk affloot na ongeveer 96 minuten voetballen stond er dan ook een terechte uitslag van 1-1 op het scorebord.

Vermeend buitenspel
Ter Apel begon goed aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werd er druk uitgeoefend op het doel van Zwartemeer. Met name middenvelder Thijs Over speelde een sterke wedstrijd en zorgde voor veel dreiging. Na 10 minuten spelen dacht Ter Apel op voorsprong te komen, echter scheidsrechter Geertsema keurde een mooi ingekopte bal van Jeroen Schoonbeek af wegens vermeend buitenspel. Na ongeveer een kwartier spelen vond Ter Apel dat er een overtreding werd gemaakt op Daan Stam welke beloond diende te worden met een strafschop. Stam snelde langs zijn tegenstander, werd gehaakt maar speelde door en werd uiteindelijk afgestopt doordat de rechtsback van Zwartemeer hem nadrukkelijk aan het shirt vasthield. Opnieuw besloot scheidsrechter Geertsema in het nadeel van de Ter Apelers en liet doorspelen.

Verraderlijke boog
Na 19 minuten spelen kwam Ter Apel dan toch op een verdiende voorsprong. Een kort gespeelde corner van Schoonbeek belande bij Garik Gazharjan, die hard uithaalde. Zijn schot kreeg een verraderlijke boog doordat deze werd aangeraakt door een Zwartemeer speler, keeper Verschoor kreeg zijn hand onvoldoende tegen de bal en zag de bal in het doel verdwijnen: 1-0. Ook na deze treffer hield Ter Apel de controle over de wedstrijd. Middels een drietal mooie schoten van Thijs Over was de ploeg zelfs nog bij een grotere voorsprong. Tweemaal moest Verschoor zich uiterst inspannen om de bal over het doel te werken, eenmaal krijg hij hulp van de lat. In de 41e minuut moest Ron Kuper zich laten vervangen doordat griep toch de overhand op zijn lichaam kreeg. Hij werd afgelost door Jasper Jalving, die na een hardnekkige enkelblessure zijn eerste minuten weer kon gaan maken.

Zeilen bijzetten
In de rust werd ook Mike Mensen wegens een blessure vervangen door Ben Zuidinga. Doordat op slag van rust Thijs Over nog onnodig hard was getackeld was hij ook niet meer helemaal 100%. Zoals gezegd kantelde de wedstrijd in de tweede helft helemaal om. Bij Zwartemeer was de lange en sterke spits Bas de Jonge ingevallen en mede door deze wissel nam Zwartemeer de controle over de wedstrijd. Ter Apel moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Zwartemeer kreeg dan ook meerdere kansen op de gelijkmaker. Een stift en kopbal konden worden verwerkt door keeper de Jonge en alleen voor deze doelman schoof de invaller spits van Zwartemeer de Jonge een bal naast.

Tergend langzaam
Een kwartier voor het einde was het eindelijk toch raak voor de Zwartemeerders. Een afgeslagen corner werd teruggelegd op de inlopende Bas de Vries. Vanaf ongeveer 10 meter schoot hij via Jordy Veninga de bal in het doel: 1-1. Hierna kreeg Zwartemeer een levensgrote mogelijkheid op een voorsprong. Opnieuw vanuit een corner werd de bal tweemaal ingeschoten door Zwartemeer. De eerste maal werd deze gestopt door de Ter Apel doelman en in de rebound caramboleerde de bal via een verdediger en doelman de Jonge tergend langzaam richting het doel. Ben Zuidinga redde uiteindelijk door de bal net voor de lijn weg te werken. Even later kreeg Bas de Jonge nog de mogelijkheid om geheel vrij voor het doel de bal in het doel te koppen, gelukkig voor de Ter Apelers kopte hij de bal echter rakelings naast. Vlak voor tijd dacht Zwartemeer uiteindelijk toch nog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een voorzet werd door Bas de Jonge binnen gekopt maar ook nu keurde scheidsrechter Geertsema een doelpunt af wegens een duw van de spits aan het adres van zijn directe tegenstander Jordy Veninga.Ondanks de druk die Zwartemeer bleef houden overleefde Ter Apel de resterende blessuretijd zonder kleerscheuren waardoor de wedstrijd eindigde in een terechte 1-1 eindstand.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Drie remises op rij voor SJS

Voor de derde keer op rij slaagde SJS erin om niet te verliezen. Desalniettemin ...

Borger op karakter langs Vitesse ’63

Op de knollentuin van Vitesse ’63 heeft Borger drie hele belangrijke punten binnen weten ...

Stadskanaal maakt na rust het verschil

Met Robert Oosting als aandachtig toeschouwer heeft SC Stadskanaal op eigen veld op simpele ...