HOC gelijk tegen runner-up Weiteveense Boys

HOCVoor koploper HOC stond er zondagmiddag een kraker op het programma, namelijk die tegen nummer twee Weiteveense Boys. Op een goed bespeelbaar veld en onder een mooie najaars-zon waren de gasten voor rust de betere ploeg en was het na rust HOC dat de lakens uitdeelde. Uiteindelijk werd er afgesloten met een terecht 1-1 gelijkspel en door het gelijkspel van Gieterveen veranderde er niets in de top drie.

Moeite
De eerste tien minuten van de middag waren nog voor de thuisploeg, maar hierna was het Weiteveense Boys dat liet zien waarom zij op de tweede plaats staan. De gasten zijn fysiek sterk, hebben de juiste instelling en staan ook voetballend hun mannetje. HOC had hier behoorlijk wat moeite mee, getuige een aantal goede kansen voor Weiteveense Boys. De ploeg van Jans Spiegelaar had moeite de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het spel liep niet, passes kwamen niet aan en bepaalde spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau. 

Keeperswissel
Na twintig minuten kreeg Mark van Bergen wel een goede mogelijkheid middels een vrije trap, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan deze middag. Ook de vlijtige Jan Cremers loste na een half uur een schot, maar ook deze miste de juiste richting. Vijf minuten later ontstond er wederom een kans voor Weiteveense Boys, maar na een voorzet vanaf rechts was het keeper Nieboer die goed redde op een kopbal. Diezelfde Nieboer moest even later geblesseerd het veld verlaten na een ongelukkige botsing en hij werd vervangen door Wessels, die gelijk in actie moest komen om een voorzet te onderscheppen.

Op de stip
Na de rust waren de rollen omgedraaid. HOC gooide meer strijd in de wedstrijd en dit resulteerde in een snelle voorsprong. Na 47 minuten was het Jan Cremers die met een geplaatst schot de keeper kansloos liet. Echter twee minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken door de gasten. Een handsbal van Rik Buiter werd door de goed leidende scheidsrechter Blom op de stip gelegd en ondanks dat Wessels dichtbij zat verdween de bal tegen het net: 1-1.

hoc-weiteveenseboys
HOC’s Luca Klaar op jacht naar de bal… (foto: Martijn Wieringh)

Herbstmeister
Na een uur spelen leken de krachten bij Weiteveense Boys verspeeld en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de gasten. Het was doelpuntenmaker Cremers die een goede kans kreeg na slecht uitverdedigen, maar zijn mooie lob werd ternauwernood van de doellijn gered. Hierna stapelden de kansen zich op voor HOC, met daarbij een hoofdrol voor Sander Zikken. Hij speelde zichzelf een aantal keren goed vrij, maar was niet scherp genoeg in de afwerking. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en kan HOC komend weekend tegen nummer laatst Buinerveen de titel ‘herbstmeister’ in de wacht slepen…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen in extremis langs HHCombi

In een knotsgek duel heeft Gieterveen eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Zonder basisspelers ...

Westerwolde verliest doelpuntrijk duel van MOVV

In een waar doelpuntenfestijn heeft Westerwolde gistermiddag verloren van MOVV: 5-4. De ploeg van ...