Waar het Nieuw Buinen de afgelopen maanden al niet voor de wind gaat, beleefden de oranjehemden thuis tegen FVC een totale off-day. Met name keeper Robert Smit was deze middag ongelukkig en wanneer je daar vele gemiste kansen, twee blessuregevallen en een ruime nederlaag bij optelt, dan is deze off-day verklaard. Zo staat de ploeg één wedstrijd voor de winterstop op een voorlaatste plaats en met een uitwedstrijd tegen nummer twee SVBO voor de boeg lijkt men in mineur de winterstop in te gaan.

Tegenvaller
Trainer Lippold kon vandaag na een lange periode van blessureleed weer beschikken over de diensten van Rik Graver, die speelde als rechter middenvelder. Hij zal zich zijn rentree wel wat anders voorgesteld hebben, want binnen één minuut keek men al tegen een 0-1 achterstand aan. Graver zelf en rechtsback Tom Meijers werden op snelheid geklopt en doordat keeper Robert Smit over de bal heen schoot verdween de bal in het net. De thuisploeg leek hierna de draad op te willen pakken, maar moest al snel een volgende tegenvaller incasseren.

Dubbele achterstand
Mohamed Yuksel moest namelijk geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Ndayisaba. Hierna kreeg Nieuw Buinen twee goede kansen op de gelijkmaker, maar Wessel Koomans en de ingevallen Ahmed Ndayisaba kwamen niet tot scoren. Na 34 minuten verdubbelden de Friezen de voorsprong, nadat de ver voor zijn doel staande Robert Smit werd verschalkt: 0-2. Wessel Koomans was hierna dichtbij de aansluitingstreffer, maar het was FVC dat vlak voor rust de 0-3 liet aantekenen.

Iets draaglijker
Tien minuten na rust werd het allemaal nog erger voor Nieuw Buinen. Wederom zag keeper Smit er niet goed uit bij een voorzet en stond het 0-4. Tot overmaat van ramp moest even later Koomans geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Arnoud Bentum, die overigens goed inviel. Nieuw Buinen ging na zijn intrede beter spelen en creëerde een aantal goede kansen. Eén daarvan werd door Bentum zelf benut, waarmee hij de stand een iets draaglijker aanzien gaf.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Veerkrachtig Nieveen sleept punt uit het vuur

Gasselternijveen heeft de goede lijn van vorige week, toen Buinerveen met 0-4 werd verslagen, ...

Gasselternijveen pakt punt in Bareveld

Gasselternijveen wist de drie punten niet mee naar huis te nemen uit en tegen ...

Nieuw Buinen verliest ook van Annen

Nieuw Buinen verloor wederom en is inmiddels afgezakt naar de onderste regionen van de ...