Titan redt het niet tegen nummer 3 Roden

TitanDat de wedstrijd tussen Titan en Roden niet werd afgelast was een klein wonder. Verder waren er weinig wonderen te aanschouwen deze zondagmiddag in Roden: zoals je zou verwachten won de nummer drie van de tweede klasse L van de ploeg die voorlaatste stond. Roden ging beter met de veldomstandigheden om waardoor Titan niet het gewenste resultaat behaalde in het Drentse dorp.

Slechte omstandigheden
Het veld was dusdanig drassig dat de warming-up van beide teams werd verplaatst naar het tweede. Dit was veelzeggend over de toestand van het veld waarop de wedstrijd plaats vond. Het was daardoor vrij snel duidelijk dat de ploeg die hier het beste mee omging de meeste kan zou maken op de drie punten. Roden probeerde in de openingsfase gevaarlijk te worden vanuit dode spelmoment met de lange Peter de Vries. De lange spits had na een kwartier dan ook succes. Een prima voorzet kon door de vrijstaande De Vries ingekopt worden. Een goed blok was de oorzaak van de vrijheid van de spits. In het restant van de eerste helft viel er weinig te genieten voor het publiek. Roden creëerde nog wel een paar kleine mogelijkheden maar verder dan dat kwam de ploeg niet.

Forceren
De tweede helft was een stuk opener dan de eerste. Titan had in de rust Willem Prins ingebracht voor Bennie Jeurissen. De eerstgenoemde was ook de verantwoordelijke voor het eerste echte wapenfeit van de Titanen. Een prima combinatie met Hidde Rog werd door Prins net voorlangs geschoten. Waar Titan hoopte dat het de gelijkmaker kon forceren werd de voorsprong juist verdubbeld door de gastheren. Een individuele actie van Robin van der Tuin werd door de jongeling zelf afgemaakt. Met nog 25 minuten op de klok hield Titan hoop op een resultaat. De aansluitingstreffer viel ook snel na de 2-0. Een voorzet van Robin Broekema werd verlengd door Harm-Jan Moesker en voorbij de tweede paal ingekopt door Hidde Rog.

Alles of niets
Titan ging hierna risico nemen door achterin één op één te spelen. Daardoor kwam er ruimte achter de defensie waar Roden gebruik van leek te kunnen maken. De scheidsrechter hanteerde alleen niet tot nauwelijks de voordeelregel waardoor veel aanvallen onderbroken werden. Roden trof vervolgens nog de lat maar de score bleef onveranderd waardoor de drie punten in Roden bleven. Een teleurstellend resultaat voor de Titanen, die ondanks de nederlaag toch een plaatst stegen op de ranglijst. Dalen verloor namelijk met grotere cijfers waardoor de ploeg op doelsaldo werd gepasseerd door Titan. Wanneer het weer het toelaat dan staat er komende zondag nog een ware derby op het programma. Dan komt namelijk buurman Valthermond op bezoek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Knappe zege van Valthermond bij GVAV-Rapiditas

De omstandigheden tijdens GVAV Rapiditas – Valthermond waren lastig voor de heren spelers. Een ...

Mussel verliest ook van HS ’88

Mussel kwam nog wel op voorsprong, maar ging uiteindelijk onderuit tegen HS '88.

WVV verliest van Pelikaan S

WVV moest zijn meerdere erkennen in Pelikaan S, dat met 0-3 zegevierde in Winschoten.