Valthermond krijgt te weinig

logo_valthermondOnder prima omstandigheden maakten Valthermond en Groninger Boys er, met name na de rust, een waar spektakel van. Uiteindelijk trokken de Boys, met tal van in het amateurvoetbal gepokt en gemazelde spelers in hun gelederen, aan het langste eind. De Stadjers sprongen simpelweg wat effectiever met hun mogelijkheden om dan de thuisploeg.

Kansenregen
Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Gerbrandy regen de kansen zich aaneen. De thuisploeg opende scherp, maar Demy te Velde had pech dat doelman Erwin Oosterhof zijn kopbal ten koste van een corner pareerde. De aansluitende corner werd wederom door Te Velde binnen geknikt, maar nu kwam Danny Harms zijn doelman te hulp. Het zou niet voor het laatst zijn dat de Groninger goalie zich deze middag onderscheidde. Zijn collega Erwin Timmer was kort daarop attent op inzetten van Earl Perre. Balverlies van Danny Harms bracht Gydo Buurman in scoringspositie, maar de Monker aanvaller mikte naast.

Raak schot
Na een kwartier spelen kwamen de gasten op voorsprong. Razendsnel werd er geschakeld tussen verdediging en aanval waarna Karim Layeb raak schoot. Valthermond trachtte met man en macht iets terug te doen, maar het geluk was niet aan hun zijde. Alwin Braakman schoot na een prachtige aanval via Koen van Schaik en Maikel Platje op de paal. Diezelfde Braakman manoeuvreerde direct na de thee Demy te Velde alleen voor doelman Oosterhof, maar opnieuw kwam de Groninger sluitpost als winnaar uit de bus. Maikel Platje volgde het voorbeeld van zijn maatje Braakman door ook op de paal te mikken. Toch kwam de verdiende gelijkmaker er wel. Demy te Velde vond na een prachtige actie Jesper de Graaf die van dicht bij binnen schoot.

Jesper de Graaf heeft raak geschoten... (foto: Bennie Schlimbach)
Jesper de Graaf heeft raak geschoten… (foto: Bennie Schlimbach)

Nieuwe achtervolging
Lang stond deze stand echter niet op het scorebord. Heel Valthermond had zijn aandacht bij een opstootje tussen Te Velde en Harms en Groninger Boys profiteerde dankbaar. Robert Oosterhof was het eindstation en voor Valthermond begon de achtervolging weer opnieuw. Dat deed de ploeg met verve en onder aanvoering van wie anders dan Te Velde. Eerst moest de jongeling wederom zijn meerdere in doelman Oosterhof erkennen, maar rond het uur spelen was het dan toch raak. Een afgeslagen vrije bal werd feilloos binnen gevolleerd. Een plaatje van een treffer.

Sta in de weg
Een ezel stoot zich, in het algemeen, geen twee keer aan dezelfde steen, maar voor Valthermond gold dit niet. Opnieuw schakelden de Boys razendsnel om, Arjan Leeuwinga tastte mis en Earl Perre schoot de bezoekers weer op voorsprong. De thuisploeg bleef strijden voor een beter, en verdiend resultaat, maar doelman Oosterhof bleek een te grote sta in de weg. In blessuretijd, uiteraard weer via een counter, bepaalde Robert Oosterhof met zijn tweede treffer de eindstand op 2-4. Na afloop was iedereen in de bestuurskamer het er wel over eens dat de jonge brigade van Huizingh meer had verdiend, maar zo werkt het in de edele voetbalsport niet. Na een prachtig duel stond de ploeg met lege handen, al was het zeker een nederlaag met perspectief.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV wint nipt van Roswinkel

JVV won eindelijk weer eens en deed dit op bezoek bij Roswinkel.

Terug in de tijd: GKC steelt de punten in Gasselternijveen

Gasselternijveen had wellicht recht op meer, maar kreeg het niet tegen GKC dat de ...

SJS onderuit tegen promovendus Westerlee

SJS heeft in de seizoensopening een nederlaag geleden tegen promovendus Westerlee. Na een doelpuntloze ...