Wedstrijd van de week: Titan – Valthermond

T-VNet als in het vorige seizoen staat de Mondenderby tussen Titan en Valthermond op het programma. Het grote verschil: in de vorige jaargang werd de wedstrijd in de derde klasse gespeeld, nu staan drie dure punten in de tweede klasse op het spel. En hoewel al langer bekend is dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, is toch gekeken naar dit verleden: vorig seizoen trok Valthermond in een uiterst aantrekkelijk duel met 3-4 aan het langste eind.

En dus durft Maikel Platje (Valthermond) het aan om zijn ploeg als favoriet te bestempelen. Dat wil zeggen, tussen de regels door hoor je het hem zeggen: “Aan het voorspellen van een uitslag waag ik me niet, want daarmee prikkel ik de Titanen waarschijnlijk alleen meer.” Voor Platje (21 jaar) ligt komende zondag een rol op het middenveld in het verschiet. De controlerende middenvelder is door de langdurige schorsing van Theo Gennissen verworden tot basisspeler. Wanneer we Platje vragen naar de aankomende derby, dan heeft hij er wel beeld bij: “Het zal een wedstrijd worden waarin veel strijd geleverd zal moeten worden. Titan is namelijk een fysiek sterke ploeg.”

Maikel Platje... (archief Bennie Schlimbach)
Maikel Platje… (archief Bennie Schlimbach)

Mentaal sterk én in een flow
Daarbij stipt de middenvelder ook de ervaring van de Nieuw-Weerdingers aan. Zijn eigen ploeg dicht hij wel kansen toe, zeker het spel van de achterliggende weken: “We zitten in een goede flow! Ik denk dat wij ondanks onze lage gemiddelde leeftijd een mentaal sterk team zijn. Qua fysiek zullen we zondag ook ons mannetje moeten staan.” En wanneer het dan op het voetballende deel aankomt, zullen de blauw-witten volgens Platje de betere zijn: “Wij kunnen op zijn tijd verzorgd voetbal laten zien aan het publiek dat ongetwijfeld in grote getale aanwezig zal zijn. Voetballen voor veel mensen is ook het leukste aan deze derby. En uiteraard dat onze supporters na de wedstrijd met een lach op het gezicht naar het scorebord kunnen kijken!”

Maar dan zal we moeten worden afgerekend met Nick Katoen (Titan) en zijn teamgenoten. De man die na een aantal jaren als centrale verdediger in de jeugd te hebben gespeeld, momenteel de rechtsback van de brigade van Marcel Smelt is. Katoen (19 jaar) ziet de sterke punten van Valthermond ook wel: “Het is een jonge ploeg, met een sterk middenveld. Het is niet zo dat ik hem vrees, maar Demy te Velde is wel een vreselijk goede speler.” Titan, dat momenteel aan de onderkant van de ranglijst te vinden is, huist de nodige ervaren spelers: “Ervaring met het spelen van de speciale wedstrijden die deze derby’s toch zijn. Wat mij betreft is dat een voordeel voor ons.”

NK
Nick Katoen lost een schot namens Titan…

Angst slechte raadgever
Overigens benadrukt Katoen dat de wedstrijd tegen Valthermond ook gewoon weer een mogelijkheid is om aansluiting te vinden bij de middenmoot: “Ondanks dat ik een echte derby met bijbehorende sfeer verwacht, is het pakken van punten voor ons het belangrijkste op dit moment. De verschillen in de middenmoot zijn klein, dus dit is het moment. En omdat angst een slechte raadgever is, durf ik wel een 3-1 overwinning te voorspellen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Demy te Velde: “Valthermond moet zichzelf eens gaan belonen.”

Demy te Velde wil komend seizoen met Valthermond wel een prijs pakken in de ...

Blik op 2L: Clubmannen Wever en Nijgh hebben er zin in!

In het voorjaar van 2014 schreef Jordi Nijgh in een column op deze website ...

Marnik Nieborg: “HOC is klaar voor de 3e klasse!”

Volgens HOC-doelman Marnik Nieborg is de club klaar voor het kampioenschap en voor de ...