Borger sluit 2015 af met overwinning

borgerBorger heeft goede zaken gedaan door het inhaalduel tegen SVN’69 met 3-1 te winnen. Het kwam op een verdiende 1-0 voorsprong, maar had vlak voor rust ook zo maar tegen een 1-2 achterstand aan kunnen kijken. Na rust breidde Borger de score uit naar 2-0, waarna SVN het nog even spannend maakte toen het vlot de aansluitingstreffer produceerde. Tien minuten voor tijd scoorde Borger de bevrijdende 3-1 en was het pleit definitief beslecht. 

Brede middenmoot
Je maakt het niet vaak mee dat er op 19 december nog gevoetbald wordt, maar deze zaterdag rolde het balletje op sportpark De Drift wel degelijk. Waar sneeuw en ijs de normaalste zaak van de wereld zijn, vallen de mussen nu zowat nog van het dak. Kortom uitstekend voetbalweer en dus kon het inhaalduel tussen Borger en SVN gewoon doorgaan. Beide elftallen maken onderdeel uit van de brede middenmoot in deze klasse en het onderlinge verschil was dan ook slechts twee punten. Als Borger vandaag de zege kon binnen halen dan zou het goede zaken doen en in de bovenste helft van de ranglijst komen en tevens afstand nemen van de onderste plaatsen. Bij Borger keerde Tim Scheltinga weer terug na blessureleed en ‘de stofzuiger’ van de groen-witte brigade bleek ook vandaag weer van onschatbare waarde te zijn.

Kenter treft doel
Borger had wat goed te maken van de week ervoor toen het een dramatische vertoning op de mat legde tegen Marknesse. De groenhemden leken het deze middag dan ook goed begrepen te hebben en begonnen fel en agressief aan het duel. De thuisploeg was sterk in de duels en liet bij vlagen aardige combinaties zien. Dit leidde echter nog niet tot uitgespeelde kansen, waarbij SVN ook weinig ruimte weggaf. De bezoekers leunden in deze beginfase wat achterover en probeerden met snelheid over de flanken er door te komen. Ook SVN kon doelman Stefan Viel nog niet in verlegenheid brengen. Het was uiteindelijk wel de thuisploeg die verdiend de score kon openen via Luuk Kenter. Na een ingooi van Wiljan Vos had de vogelvrij staande Kenter geen moeite om de bal van dichtbij binnen te prikken.

Luuk Kenter opende de score tegen SVN '69... (foto: Alle Oldenbeuving)
Luuk Kenter maakt zijn derde van het seizoen… (foto: Alle Oldenbeuving)

Oog van de naald
Het eerste half uur ging dan ook naar behoren voor de equipe van trainer Arne Joling. De enige tegenvaller kon wellicht de gele kaart van Mark Hoving genoemd worden, wat later voor hem in de wedstrijd nog gevolgen zou hebben. In het kwartier voor rust kropen de bezoekers wat verder uit hun schulp en waren ze de bovenliggende partij. Het leverde zelfs twee niet te missen kansen op voor SVN, maar de aanvallers van de club uit Nijeveen bleken deze middag niet scherp genoeg. Zo had het dus zomaar het geval kunnen zijn dat Borger met een achterstand de rust inging, maar kon Borger uiteindelijk toch met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Stabiele defensie
Na de pauze was het wederom de thuisploeg die beter begon en op zoek ging naar de 2-0. In de persoon van Diederik Oosterwijk was het bijna raak, maar de aanvaller schoot maar net voorlangs. Even later was Kenter dichtbij zijn tweede, maar hij kon de doelman van SVN niet van dichtbij verschalken. Daar waar Borger op zoek ging naar een tweede treffer, moest SVN op zoek naar de gelijkmaker. Maar de verdediging van Borger, met Mike van der Touw, Wiljan Vos en Mark Hoving, speelde een hele puike partij en gaf bijna niets weg. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 2-0 alsnog op het scorebord kwam te staan. Melvin Ottens kon heel simpel de bal in het lege doel werken, nadat de bal bij hem voor de voeten plofte na geklungel van de doelman van SVN. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld want even later vond SVN toch een gaatje in de hechte defensie van Borger. Na slordig balverlies kon de aanvaller van SVN alleen op doelman Viel af en deze werd op beheerste wijze gepasseerd. 

Ottens beslissend
Zo kwam de spanning toch nog even terug in het duel al was dit niet van lange duur. Het was Melvin Ottens die tien minuten voor tijd een einde maakte aan alle onzekerheid. Ottens kon na een voorzet van Kenter binnen koppen bij de tweede paal en besliste daarmee de wedstrijd. In de slotminuten liep Mark Hoving nog tegen een tweede gele kaart aan nadat hij ongelukkig hands maakte en waardoor hij het veld moest verlaten. Er gebeurde verder niks meer waardoor Borger een belangrijke 3-1 overwinning boekte. Met deze overwinning Borger de eerste seizoenshelft af op een vijfde plaats met 20 punten uit dertien wedstrijden. Een uitstekende prestatie voor de promovendus.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC verslaat concurrent EHS ’85

HOC heeft ook haar tweede wedstrijd in deze jonge competitie in winst om weten ...

Titan verspeelt dure punten tegen Veelerveen

Titan liet kostbare punten liggen tegen Veelerveen en verloor bovendien ook nog eens topscorer ...

Geflatteerde nederlaag voor Musselkanaal

Zo groot als het verschil op het scorebord was tussen Musselkanaal en Zwartemeer, zo ...