Kat- en muisspel bij Buinerveen – HOC

Bvn-HOCIn de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop troffen nummer laatst Buinerveen en koploper HOC elkaar. Het bleek een typisch geval van David tegen Goliath, getuige de eclatante 1-10 overwinning voor de ploeg van Jans Spiegelaar. Buinerveen zal blij zijn met de onderbreking, waarin trainer Ludie Hulshof de kans krijgt om zijn ploeg klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft. HOC daarentegen heeft de goede ‘flow’ te pakken en aan hen de taak deze voort te zetten in 2016.

Groot krachtsverschil
Vanaf het eerst fluitsignaal was het duidelijk dat het een gemakkelijke middag ging worden voor de gasten. HOC hield het veld goed breed en kreeg zodoende veel ruimte op het middenveld. Dit resulteerde na één minuut al in het eerste doelpunt, welke op naam kwam van Gerben Beek. Hij zag zijn indraaiende corner door een Buinerveen-speler in het eigen doel worden gekopt. Amper drie minuten later stond het ook al 0-2 door een benutte penalty van Sander Zikken en leek het een zware middag te worden voor de thuisploeg. Af en toe kwamen zij er nog wel uit, maar het krachtsverschil tussen beide bleek te groot.

Gebroken neus
Na een kwartier spelen kreeg ook HOC een tegenslag te verwerken. Jan Cremer moest namelijk het veld verlaten met een gebroken neus. Hij werd vervangen door Luca Klaar. Na twintig minuten kon er echter alweer gejuicht worden na wederom een doelpunt van Beek. Deze keer poeierde hij van zeker dertig meter de bal in de linker beneden hoek. Niet veel later maakte ook Zikken zijn tweede van de middag en was de wedstrijd definitief gelopen. De score werd voor rust zelfs nog uitgebouwd naar 0-6 via doelpunten van Wiggers, na een perfecte voorzet van Paul Venema, en Spijker met een geplaatste vrije bal.

Schandalige overtreding
Ook na de rust gingen het doelpuntenfestival vrolijk verder en maakte Wiggers na één minuut er al 0-7 van na een knappe solo. Hierna geloofde HOC het wel en werd het spel er niet beter op. Het baltempo ging omlaag en de concentratie verzwakte, wat zowaar een doelpunt opleverde voor Buinerveen middels een goede kopbal uit een corner. Na twintig minuten in de tweede helft werd het leed nog erger voor de thuisploeg, nadat een schandalige overtreding bestraft werd met een rode kaart en men met tien man kwam te staan.

Dubbele cijfers
HOC kon de ontstane overtalsituatie echter niet goed uitspelen en zette daartoe ook niet echt meer aan. Het duurde dan ook tot vijf minuten voor het einde van de speeltijd voordat er weer gescoord werd. Na een hoekschop van Klaar was het de geheel vrijstaande Spijker die de 1-8 tegen de touwen kopte. De dubbele cijfers waren zodoende binnen handbereik, wat kennelijk extra motivatie gaf want een minuut later was het Wiggers die met zijn derde van de middag de 1-9 liet aantekenen. Vanaf de aftrap was het vervolgens Klaar die daadwerkelijk de dubbele cijfers op het scorebord zette en zodoende eindigde de wedstrijd in 1-10

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Promotie voor Stadskanaal, handhaving voor Alteveer

Al vroeg in het seizoen werd het duidelijk: dit SC Stadskanaal hoort niet thuis ...

Gieterveen geeft punten weg aan Westerwolde

Gieterveen heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Westerwolde het kaas van het brood laten ...

Westerwolde verliest nipt van titelkandidaat HOC

Westerwolde was niet opgewassen tegen HOC, dat boekte een nipte overwinning en blijft in ...